Korona je ponovo AKTUELNA: Simptomi su se PROMENILI, javio se jedan NAJČUDNIJI, mnogi i ne pretpostavljaju da je OMIKRON BA.5 odgovoran

Vesti 09.09.2022 13:55 0

Ponovo se povećao broj zaraženih korona virusom

maska

pixabay

Iako je strah od zaraze danas daleko manji, neophodno je da se zaraženi izoluju. Mnogi međutim ne prepoznaju novi simptom bolesti, pa se dešava da korona prođe i neopaženo.

Profesor Tim Spektor deli „najnovije“ simptome Omikron BA.5  podvarijante i tvrdi da je očigledno da su se oni promenili. Dok je Kovid najpoznatiji po simptomima kao što su kašalj i gubitak ukusa i mirisa, Omikron može da izazove čitav niz simptoma. 

Omikron BA.5 se zacementirao kao dominantna vrsta u Velikoj Britaniji, kao i širom sveta. Svaki soj Kovida povezan je sa određenim simptomima koji su češći od drugih i BA.5 se ne razlikuje. 

Dobra vest je da ova varijanta izaziva manje ozbiljne simptome u poređenju sa prethodnicima.  „Moguće je da BA.5 izaziva simptome sa manjom količinom virusa i to bi moglo da objasni malo blaže simptome. Najčudniji simptom je svakako noćno znojenje, odnosno znojenje koje se javlja samo noću.

 „U svakom slučaju, grlobolja je i dalje preovlađujući simptom i to najčešće praćena glavoboljom", objasnio je profesor.

Sledeća dva znaka su začepljen nos i kašalj bez sluzi, primećeni kod 48 odnosno 46 procenata ispitanika.

NHS dodaje da biste mogli da osetite i simptome kao što su groznica, bolovi u telu, gubitak apetita, mučnina i dijareja.

Komentari (0)
Loading