SKIDA kilograme, OPORAVLJA kosu i BRIŠE bore: Avokado JEDNOSTAVNO MORATE da imate u frižideru!

Vesti 09.07.2021 09:55 0

Od avokada se mogu praviti maske za lice i kosu u kućnim uslovima, ali je sve češće sastojak i kupovnih preparata. Važno je poznavati potrebe svoje kože i u skladu sa tim se i ponašati. Mi smo se potrudili da vam u redovima koji slede izdvojimo pogodnosti koje avokado nudi, ukoliko se redovno koristi.

SKIDA kilograme, OPORAVLJA kosu i BRIŠE bore: Avokado JEDNOSTAVNO MORATE da imate u frižideru!

unsplash.com

Avokado je uveliko poznat kao superhrana, koja pored infuzije vitamina koja pomaže da osnažimo imunitet, sjajno utiče i na regulisanje telesne težine, ali i kao dobar saveznik za lepotu. pročitajte koje su još blagodeti avokada.


 

1. Umanjuje oštećenja od sunca

Prema pojedinim istraživanjima, avokado igra veliku ulogu u nezi kože nakon izglaganja suncu, te smanjuje čak 51 procenat eventualnih oštećenja usled štetnosti UV zraka. Međutim, važno je da ga unosite u organizam putem ishrane ili tako što ćete naneti kremu ili masku.

Najbolje je da sami pripremite smesu koju ćete naneti na lice, a za nju su vam pored pola avokada potrebne i 2 kašičice kisele pavlake i 1 kašičica soka od limuna. Dobro promešajte sastojke, i ostavite da deluje 20 minuta.

2. Odličan je saveznik u podmlađivanju

Pored sjajnog ukusa, avokado važi i za vrlo hranljivu namirnicu, koja sadrži folnu kiselinu, kalijum i magnezijum, vitamin E, kao i druge supstance koje imaju antioksidantno dejstvo.

Za ljubitelje gvakamole sosa, donosimo recept čuvenog američkog dermatologa. Sve što je potrebno jeste da sjedinite: 1 veći izgnječeni avokado, 125 ml sojinog mleka, 15 g svežeg korijandera, 2 čena izgnječenog belog luka i 10 ml soka od limete.

3. Poboljšava izgled kose

Tokom letnjih dana, kosa je izložena suncu, kao i soli i hloru na kupalištima, pa joj je potrebna dodatna nega.

Frizeri preporučuju masku napravljenu od 1 avokada, 4 kašike bademovog mleka i 1 kašičice bademovog ulja, koju ćete ostaviti da deluje 15 minuta, a zatim oprati kosu. Ukoliko pak imate platinasto plavu kosu, nemojte koristiti ovu masku, jer ćete izazvati kontraefekat u vidu zelenog odsjaja.

SKIDA kilograme, OPORAVLJA kosu i BRIŠE bore: Avokado JEDNOSTAVNO MORATE da imate u frižideru!

unsplash.com

 


4. Pomaže u otklanjanju kilograma

Veliki broj ljudi koji želi da se reši viška kilograma, smatra da avokado nije dobar izbor zbog masnoća koje sadrži. Naprotiv, ovo voće sačinjeno je od monozasićenih masti, koje se sagorevaju lakše od drugih.

Takođe, ishrana u kojoj su zastupljene ove masti, bolji je izbor od odustajanja od masti. Kilogrami se tope, i, što je još važnije, ne vraćaju se lako. Prema rezultatima jedne studije žene brže smršaju ukoliko pre odlaska na trening unesu monozasićene masti u organizam.

5. Dostupan je tokom cele godine

Pojedine sorte avokada, koje potiču iz Meksika i Indonezije, mogu se konzumirati cele godine. Ali, najbolje vreme za svež avokado je između novembra i januara. U međuvremenu, možete se poslužiti uljem, koje je podjednako blagotvorno za kožu i kosu. Lako se upija, te se može nanositi svako veće na očišćeno lice i vrat.

Kada je reč o posebno osetljivim delovima tela, kavi su laktovi i kolena, ulje od avokada nanosite svako jutro i veče 7 dana zaredom. Za kraj, kosu možete nahraniti tako što ćete 10 minuta pre pranja naneti ulje celom dužinom kose.

 

Komentari (0)
Loading