Ove STVARI svi rade, a VELIKI su rizik za ZDRAVLJE: Prve se skoro NIKO ne seti, a izaziva ozbiljne GLAVOBOLJE

Vesti 17.09.2022 18:20 1

Probajte da izbegnete ove stvari

glavobolja

Shutterstock

Nutricionistkinja Kler Sorli navela je nekoliko stvari koja većina ljudi radi, a koje mogu da se negativno odraze na naše zdravlje.

Spavanje uz uključeni internet ruter

Spavanje sa upaljenim internet ruterom što može da bude opasno. Prema njenim rečima, on emituje previše elektromagnetnih talasa koji mogu da izazovu česte glavobolje, kao i nesanicu.

Jedno istraživanje iz 2018. godine pokazalo je da postoji čak sedam negativnih efekata ovog uređaja:

  • oštećenje sperme, tačnije testisa
  • psihološki efekti
  • izumiranje ćelija u organizmu
  • oštećenje DNK molekula
  • promena hormona
  • povećan nivo kalcijuma

 

Savetuje se da pre odlaska u krevet isključite internet ruter.

Jutarnja kafa na prazan stomak

Trebalo bi da izbegavamo ispijanje kafe pre doručka. Ukoliko to radite vreme je da prestanete, jer unošenje kofeina na prazan stomak pokreće prekomerno lučenje kortizola, odnosno hormona stresa, a koji je inače u jutarnjim časovima povećan. Kortizol svoj vrhunac dostiže oko 30 do 45 minuta nakon što se probudite. Nutricionistkinja je takođe napomenula da ispijanje kafe izjutra povećava nivo kiseline u želucu, a često izaziva i gorušicu, penosi Prva.rs.

Delovi paprike

Treći savet se odnosi na paprike, tačnije na bele žilice unutar nje koje su obično gorkog ukusa. Većina ih baca prilikom čišćenja, ali one mogu da budu veoma korisne za organizam. Prema rečima stručnjaka gorka hrana povoljno utiče na rad creva, jer pokreće lučenje želudačne kiseline koja je najvažniji učesnik u varenju hrane.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
boris
17.09.2022 23:11

Koliko gluposti o ruteru izrečeno ovih dana, od toga da troši ko frižider do ovih sada iznetih. Od pogrešne terminologije, jer AP i ruter nisu sinonimi! Do osnovnog nepoznavanja fizike, ono rastojanje i intenzitet. Hoćete li kod komšije da idete da gasite ako on drži AP na zidu do vaše spavaće sobe?