MOĆNO sredstvo za SKIDANJE kilograma: Ako svakog jutra napravite ovaj ŠEJK, imaćete TELO o kojem ste uvek MAŠTALI

Vesti 09.07.2021 12:21 0

Fenomenalne mešavine voća, povrća, mlečnih proizvoda, semenki i orašastih plodova su najbolji mogući način da započnete dan. Naučite kako da kombinujete namirnice i napravite najzdraviji zeleni smoothie na svetu.

MOĆNO sredstvo za SKIDANJE kilograma: Ako svakog jutra napravite ovaj ŠEJK, imaćete TELO o kojem ste uvek MAŠTALI

Pexels

Zaboravite na kafu, čajeve i ostale kofeinske napitke. Uz pravu kombinaciju sastojaka možete napraviti napitak koji će vas u trenutku razbuditi i dati vam neverovatnu energiju za novi dan.

Veoma je važno da vaš zdravi napitak sadrži neko zeleno povrće što za većinu ljudi može biti ne toliko ugodna promena za ukusne pupoljke, ali ako povrće budete mešali sa pravim sastojcima pored zdravih nutrijenata dobićete i fenomenalan ukus.

MOĆNO sredstvo za SKIDANJE kilograma: Ako svakog jutra napravite ovaj ŠEJK, imaćete TELO o kojem ste uvek MAŠTALI

Pexels

 

 

Osnove za zdravi smoothie

Svaki zdravi šejk treba da ima osnovnu namirnicu, a najboljima su se pokazale banane i avokado zbog svoje kremaste teksture. Na osnovnu namirnicu obavezno ubacite i zamrznuto bobičasto voće po želji za potrebnu dozu antioksidanata, zatim na red dolaze kockice leda i zeleno povrće. Sve zalijte mlekom ili jogurtom i spremni ste da uključite blender.

Zeleno povrće

Da biste se navikli na ukus povrća u vašem jutarnjem šejku veoma je važno da krenete sa malim količinama. Ako zeleno povrće stavite u istoj meri kao i voće budite sigurni da vam se ni malo neće svideti ono što ćete probati.

Naša preporuka je da počnete sa listovima kelja, spanaća, raštike ili blitve kojoj ste odstranili stabljike. Kako se s vremenom sve više budete navikavali na ukus povrća, smanjujte količine voća, a povećavajte količine zelenog povrća. Ovo je jedan od najboljih načina da u svoju ishranu ubacite sveže zeleno povrće, posebno ako ga niste neki ljubitelj.

Najbolje kombinacije

Jedna od najboljih stavki kad je u pitanju priprema smoothie napitaka, naravno pored enormne količine vitamina i minerala jeste i velika mogućnost eksperimentisanja i kombinovanja ukusa. Probajte neke od najboljih kombinacija koje smo za vas pronašli.

  • Banana, kelj, zamrznuti mango, bademovo mleko
  • Banana, spanać, ananas, kokosovo mleko
  • Avokado, zelena salata, zamrznute borovnice, bademovo mleko
  • Banana, blitva, zamrznute jagode, kokosovo mleko
  • Banana, peršun, ananas, bademovo mleko

Kad je u pitanju smoothie za doručak, najveća mana mu je što nas retko zasiti da bez problema izdržimo do ručka. Upravo iz tog razloga u vaš zdravi doručak možete dodati nekoliko kašika lanenih semenki ili puter od kikirikija ili badema. Da biste poboljšali ukus zasladite smoothie sa stevijom ili medom i dodajte chia semenke za posebnu dozu nutrijenata.

Komentari (0)
Loading