Stručnjaci tvrde: Kada čistite stan sagorevate istu količinu KALORIJA kao da radite kardio VEŽBE

Vesti 16.10.2021 21:02 0

Verovali ili ne, ali kućni poslovi se i te kako mogu isplatiti, pogotovo ako želite da skinete koji kilogram viška

Stručnjaci tvrde: Kada čistite stan sagorevate istu količinu KALORIJA kao da radite kardio VEŽBE

unsplash.com

Stručnjaci za fitnes su končno priznali da raspremanjem i čišćenjem stana ili kuće možete da sagorite velik broj kalorija! Ispostavilo se da dok usisate, obrišete prašinu i uglancate podove, sagorite isti broj kalorija kao da se odradili nekoliko kardio vežbi.

- Prosečnim čišćenjem stana možete lako da sagorite više kalorija nego tokom kraćeg vežbanja - kaže fitnes trener Henri Ciplajevs, koji svim skepticima poručuje da ne podcenjuju korist koju bi mogli da imaju od ovih, ne tako omiljenih, kućanskih poslova.

Veruje se da je najbolji način da se "ubije" gorčina sređivanja stana ili kuće, da se pustiti muziku i pomalo zaplešete uz usisivač.

Trener Henri tvrdi da je to izvrsna alternativa ako niste skloni bavljenju nekim sportom. Uostalom, bolje je kretati se onako kako vama odgovara nego se prisiljavati na vežbanje koja vam je odbojno.

Takođe trener je otkrio i alternativno rešenje za sve one koji žele ravan stomak!

- Umesto da radite trbušnjake, možete da prošetate i uživate u vašem okruženju - objasnio je trener, prenosi "The Star".

Predlaže i da nakon završetka radnog dana pešačite na svežem vazduhu umesto da se odmah po dolasku u stan sednete i odmarate.

Međutim, kada je u pitanju raspremanje stana, količina kalorija koju sagorite radeći kućne poslove iznenađujuće je velika. Dok perete prozore možete da sagorite i 320 kalorija na sat ako posao obavljate intenzivno.

Ukoliko stojite na merdevinama dok ih perete pojačavate izdržljivost, a pokreti koje pravie dok nastojite da dohvatite gornji deo prozora da biste ga očistili, deluje kao istezanje.

Da biste očistili donji deo prozora ponekad ćete morati da se sagnete, a zatim ponovno ustanete da biste ih do kraja oprali kako treba, što ima efekat poput čučnjeva u teretani.

Imajte na umu da 15 minuta čišćenja sagoreva oko 200 kalorija, dok ribanje pločica za isto vreme može da sagori 75 kalorija, pri čemu jačate i bicepse.

Komentari (0)
Loading