Smiruje bol u GRLU i smanjuje simptome PREHLADE: Pogledajte kako ga primeniti!

Naj žena Vesti 18.10.2021 22:00 0

Oštra grlobolja može nas slomiti u bilo kom trenutku, bez obzira na vremenske prilike napolju. Grlobolja je najčešće povezana sa virusnim ili bakterijskim infekcijama

Smiruje bol u GRLU i smanjuje simptome PREHLADE: Pogledajte kako ga primeniti!

Shutterstock

Šta je dobro za grlobolju i koje prirodne metode treba koristiti? Metode lečenja iritiranog, crvenog grla su veoma različite i mogu značajno ublažiti neprijatne tegobe. Vredi znati posebno kućne lekove za grlobolju koji se koriste već dugi niz godina. Kako sa njima prevazići čak i jaku grlobolju?

Faringitis i laringitis - zašto se pojavljuju?

Bol u grlu se najčešće javlja tokom prehlade ili upale grla. Ali razlozi zašto boli grlo su ... mnogo više. Ova grlobolja je toliko iritirana da često postaje svakim danom sve više jaćča i imate osećaj kao da vas neko grebe po grlu, a crveno grlo postaje sve više crvenije. Uzrok takve posledice obično je virusna infekcija - prehlada ili prethodno navedena angina. Obično grlobolja prolazi sama po sebi, ali vredi ublažiti kućnim metodama kako bi se smanjili još više simptomi i neprijatan osećaj u grlu. Međutim, grlobolja povezana sa bakterijama zahteva ... profesionalno lečenje antibioticima. Sa čime je još povezana grlobolja? Obično je ovo:

a) faringitis - najčešće se nalazi iza usta,

b) laringitis - javlja se u gornjim disajnim putevima,

c) tonzilitis - oticanje krajnika i njihovo crvenilo, najčešće u zadnjem delu usta (meko tkivo).

Bol u grlu nakon gutanja javlja se i zbog:

  • hladnog pića,
  • mononukleoza,
  • malih boginja,
  • ospica

Domaći lekovi za grlobolju često su kućni lekovi za kašalj - obe bolesti su često blisko povezane. Šta će pomoći u oba slučaja? Ovo su  zanimljivi „napitci“ pomoću kojih možete ... grgljati grlobolju. Ali, kako grgljanje može olakšati grlobolju nakon gutanja? Pa, zahvaljujući njima, možete navlažiti sluznicu i isprati veliki deo bakterija "nastanjenih" u ostacima hrane ili oljuštenom epitelu. Koriste se oko 4 puta dnevno, značajno će smanjiti čak i jaku grlobolju. Možete ih čak koristiti ... tokom trudnoće! Čime grgljati? Bilje će biti najbolje - jer imaju dezinfekciono i protivupalno dejstvo, uklanjajući otok oko sluznice:

  • kamilica,
  • žalfija,
  • Majčina dušica,

1. Vrećicu čaja prelijte sa 1/2 šolje ključale vode.

2. Kuvajte 15 minuta i isperite grlo.

Možete koristiti i grgljanje ... sodu bikarbonu. Samo rastvorite jednu kašičicu sode bikarbone u čašu tople vode. Takvo ispiranje će imati adstrigentno i umirujuće dejstvo. Međutim, pokušajte njome nežno i ne predugo ispirati grlo kako ne biste dodatno iritirali grlo! 

U slučaju da nema poboljšanja ili pogoršanja zdravlja, obavezno što pre posetite lekara! Gore navedeni saveti su tradicionalni kućni tretmani, a ne medicinska nauka potkrepljena istraživanjima. Stoga njihovo korišćenje ne može biti alternativa korišćenju standardnih medicinskih usluga i medicinskih konsultacija!

Komentari (0)
Loading