Uradite kućni test na KANDIDU i proverite njen nivo u organizmu: Potrebna vam je samo čaša VODE

K.Ć. Vesti 27.10.2022 09:46 0

Kandida uglavnom nastaje usled pada imuniteta i dugoročne izloženosti stresu, ali i neadekvatne ishrane bazirane na šećerima

Voda

Shutterstock

Postoje razni načini kako možete odrediti nivo kandide u organizmu, a tu spadaju bris jezika na gljivice, kao i pregled stolice.

Postoje vaginalna kandida, crevna, ali i ona koja se javlja na jeziku u vidu belih tačkica. Međutim, postoji i kućni test za kandidu koji ljudi koriste već godinama, a veoma je jednostavan i da je pouzdane rezultate.

Evo šta treba da uradite:

Pre nego što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite je kraj kreveta. Sledećeg jutra, odmah nakon što se probudite, pljunite u vodu. Ne pokušavajte da sakupite u ustima veliku količinu pljuvačke, samo pljunite ono malo što imate u ustima posle buđenja.

Postom ostavite čašu na 15 minuta. Nakon toga, pronađite izvor svetlosti i pogledajte u istu. Ako je pljuvačka ostala na površini čaše ili se otopila, nivo kandide u vašem organizmu nije povećan. Normalno je ako su u vodi prisutni mehurići vazduha.

Ako je voda postala mutna ili se u vodi vide “trake” od pljuvačke koje se spuštaju prema dole, ili ako se pljuvačka sakupila na dnu čaše, postoji velika verovatnoća da imate previše kandide u organizmu.

U ovom slučaju najbolje je da se obratite lekaru za savet ili da pokušate da se rešite kandide na prirodan način.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading