Šest simptoma koji ne smete da zanemarite: Ako vam se na telu pojavljuju MODRICE bez ikakvog razloga, ODMAH morate da REAGUJETE

K.Ć Vesti 27.01.2022 23:00 0

Ozbiljni zdravstveni problem često daje neupadljive simptome, a potcenjivanje simptoma može otežati ili čak onemogućiti lečenje. Što se bolest ranije otkrije, veća je šansa da će biti otklonjena iz korena

Šest simptoma koji ne smete da zanemarite: Ako vam se na telu pojavljuju MODRICE bez ikakvog razloga, ODMAH morate da REAGUJETE

Shutterstock

Ignorisanje uznemirujućih signala koje nam telo šalje je uobičajena pojava zbog koje se prekasno dijagnostikuju opasne bolesti. Procenjuje se da svaka treća odrasla osoba širom sveta ima visok krvni pritisak , što dovodi do smrtonosnih od srčanih problema. Nažalost, manje od polovine bolesnih je toga svesno. Simptomi koji se često zanemaruju uključuju:

Povećana žeđ kao simptom bolesti

Ako ste jako žedni, to može biti znak povišenog nivoa šećera u krvi. Testiranje na dijabetes melitus treba izvršiti odmah kada su visoke potrebe za tečnošću praćene ponavljajućim infekcijama u ustima ( drozd , vrenje) i brzim gubitkom težine.

Šta znači krv u urinu?

Pojava krvi u urinu, čak i ako se radi samo o jednom incidentu, trebalo bi da vas podstakne da se odmah testirate. Hematurija je jedan od glavnih simptoma raka bešike. Takođe se pojavljuje kod akutnih upala, bubrežnih kamenaca , hemofilije i endometrioze . Pored toga, može doći do krvarenja kada se cista formira na bubregu.

Modrice bez uzroka

Kada je koža često u modricama, treba proveriti parametre krvi. Iako su modrice često uzrokovane stvarima poput uzimanja aspirina ili uzimanja antikoagulansa (antikoagulansa), to može biti i mnogo ozbiljnije. Modrice mogu biti posledica nedostatka trombocita, pa čak i leukemije .

Hrapav glas može ukazivati na zdravstveni problem

Hrapavost traje više od tri nedelje? Ozbiljna je greška preći preko toga. Možda ćete otkriti da je vaš promukli glas uzrokovan nedovoljno aktivnom štitnom žlezdom . Hrapavost je takođe uzrokovana paralizom i oštećenjem glasnih žica, uzrokovanim karcinomom štitne žlezde i pluća, hipertrofijom miokarda, aneurizmom torakalne aorte, kao i oboljenjima nervnog sistema.

Noćno znojenje - šta oni znače?

Znojenje tokom noći povezano je pre svega sa menopauzom . Međutim, pojavljuju se ne samo kod žena tokom menopauze. Mogu da prate hormonalne poremećaje povezane sa prekomerno aktivnom štitnom žlezdom. Štaviše, prekomerno znojenje noću se javlja u prvim fazama razvoja Hodgkinovog limfoma i leukemije .

Osećaj nadimanja je simptom raznih bolesti

Naduti stomak je obično rezultat prejedanja. Međutim, ovaj simptom nije uvek rezultat zbog previše obroka. Stalni osećaj nadutosti kod žena jedan je od čestih simptoma raka jajnika . Takođe se javlja kao rezultat povećanja jetre, slezine ili bubrega tumorima i cistama.

 

Komentari (0)
Loading