Ovo vam neće reći nijedna MANIKIRKA: Mračna strana popularnog GEL laka je ta što može da bude OPASAN po zdravlje!

Vesti 01.11.2022 19:49 1

Žene širom sveta ga obožavaju ali ipak postoji ona loša strana priče ovog popularnog manikira

Ovo vam neće reći nijedna MANIKIRKA: Mračna strana popularnog GEL laka je ta što može da bude OPASAN po zdravlje!

Shutterstock

Mnoge žene su klasičnu nadogradnju noktiju zamenile sa gel lakom. Izgleda mnogo prirodnije a sam manikir traje dosta kraće, oko dve nedelje.

Idealan je za svakodnevnicu i za elegantniji izgled celokupne ruke. Ipak, on ima i veoma loše strane za koje morate da znate. 

Dugo traje, boja se „ne pomera", otporan je na brojne spoljne uticaje - gel lak zaista na prvi pogled ima sve osobine manikira iz snova. Baš zbog toga je u poslednje vreme u porastu kupovina UV lampi za sušenje ovakvih lakova - čini se da veštinom gel lak manikira može ovladati prosečna žena.

Ipak sjajne površine sloja gel laka krije se njegovo ružno naličje - oslabljeni, bledi i ispucali nokti (koje je sigurno svaka žena iskusila nakon ovog tretmana).

Ovo vam neće reći nijedna MANIKIRKA: Mračna strana popularnog GEL laka je ta što može da bude OPASAN po zdravlje!

Shutterstock

 

Izlaganje UV zračenju u lampama pomoću kojih se lak suši, kao i potencijalna oštećenja vaših noktiju, dva su velika faktora koja se ne mogu zanemariti.

Studija koju je naručila jedna kompanija za proizvodnju lakova za nokte opovrgla je rezultate te studije, ali dr Valdorf i dalje preporučuje mere predostrožnosti.

- Problem je u tome što je oštećenje koje izaziva UV zračenje kumulativno. Dakle, ako povremeno koristite UV lampe, to možda neće imati mnogo efekta odmah. Međutim, ako započnete s njima redovno u dvadesetim ili tridesetim godinama i nastavite, rizik će biti veći - kaže dr Valdorf.

Kako biste izbegle opasno izlaganje, dr Valdorf preporučuje da nanesete vodootpornu kremu za sunčanje pre nego što krenete na manikir.

Gel lakovi izuzetno isušuju nokat što ga vremenom čini lomljivim. Obavezno neprestano hidrirajte nokte i zanoktice uljem vitamina E dok na noktima imate gel. 

Nakon skidanja laka namočite nokte u posudu sa vitaminom E ili kokosovim uljem za brzu rehidraciju.

 

 

Komentari (1)
Loading
Komentarisem onako kako zelim
01.11.2022 20:04

To nije uredu sada ljude baš briga za tuđe živote i zdravlje samo da dobiju pare strasno !treba dase ukine sve što je loše za druge