Jedu vam se KISELI KRASTAVČIĆI? Evo šta to može da znači, a nije u pitanju TRUDNOĆA!

Vesti 23.10.2021 09:23 0

Verovali ili ne, ali kada osetite žudnja za krastavcima to može da znali još nešto, pored trudnoće

Jedu vam se KISELI KRASTAVČIĆI? Evo šta to može da znači, a nije u pitanju TRUDNOĆA!

pixabay

Iako se može činiti čudnim, žudnja za krastavcima može značiti da ste dehidrirani. Kiseli krastavici sadrže dosta natrijuma, a ovaj važan mineral pomažu telu da bude hidrirano.

Možda ste to i sami primetili, ali kada žudite za nečim slanim, to može biti zato što vašem telu treba veća hidratacija. Istraživanja pokazuju da so, poput šećera, može izazivati zavisnost i uticati na područja mozga koja emituju žudnju. I zato što možete tolerisati so, što više jedete, to ćete je više želeti. Ovo bi takođe moglo objasniti zašto nikad ne jedete jedan krastavac.

Šta je sa teorijom da trudnice žude za kiselim krastavcima u tri ujutru?

Iako mnoge trudnice žude za kiselim krastavcima, što je odgovor na jutarnju mučninu koju dehidracija može prouzrokovati. I dok ste možda čuli da povećani volumen krvi kod trudnice povećava potrebu za natrijumom, malo je dokaza koji bi podržali ovu teoriju.

Studija sa više od 200 trudnica u Tanzaniji otkrila je da one najverovatnije žude za mesom, mangom i jogurtom, prenosi "Ženski magazin". Dok je u međuvremenu, u SAD-u i Evropi, najčešće trudnice žude za čokoladom, brzom hranom, kiselim krastavcima i sladoledom.

Šta to znači?

Ako često žudite za slanom hranom i možda ste se već malo umorili od kiselih krastavaca, onda tu žudnju možete ugasiti za maslinama, čipsom od povrća ili kokicama.

Komentari (0)
Loading