Ako primetite ove SIMPTOME, imate problema sa BUBREZIMA: Obratite pažnju na SIGNALE koje telo šalje

Vesti 09.11.2022 07:30 0

Ako znate da čitate signale svog tela, znaćete tačno kada nešto nije u redu sa vašim bubrezima.

žena

Shutterstock

U slučaju da sumnjate da vam ovi organi ne funkcionišu kako bi trebalo, odmah zakažite pregled kod lekara i nemojte sami sebi postavljati dijagnozu, piše Aktivni.si.

Mogu se manifestovati na više načina:

  • bleda boja urina
  • česta potreba za mokrenjem, izlučivanje puno tečnosti
  • tamna boja urina, smanjena potreba za mokrenjem
  • potreba za mokrenjem noću, često buđenje

 

Otok

Kada bubrezi ne mogu normalno da funkcionišu, telo ne može da izluči višak tečnosti, zbog čega ćete osetiti nadimanje u stomaku, a postoji šansa i da vam se jave otoci na licu, zglobovima i udovima.

Metalni ukus u ustima

Pošto krv nije prečišćena (što je posao bubrega) i ima mnogo otpadnog materijala u sebi, možda ćete imati loš zadah ili drugačiji ukus u ustima, a velike su šanse da će vam oslabiti i apetit.

Umor

Kada je funkcionisanje bubrega onemogućeno, proizvodnja crvenih krvnih zrnaca koja prenose kiseonik po telu prestaje. To će dovesti do slabijeg funkcionisanja mozga i mišića, a samim tim, i umora.

Bol

Ovo je prilično čest znak da vaši bubrezi nisu zdravi – bol u predelu leđa gde su bubrezi. Bol takođe može ukazivati na upalu bubrega ili kamen u bubregu.

Kratak dah

Zbog nedostatka crvenih krvnih zrnaca koji prenose kiseonik po telu, on vam nedostaje, što se manifestuje kratkim dahom.

Slaba koncentracija i vrtoglavica

Ako u mozak ne stiže dovoljno kiseonika, moguće je da ćete imati slabiju koncentraciju, vrtoglavice, probleme sa pamćenjem, pa čak i migrene.

Osipi

Toksini koji se ne mogu eliminisati iz tela mogu dovesti do otkazivanja bubrega. Kao rezultat ovog procesa, mođda ćete osetiti svrab na koži, a možete očeklivati i da vam se pojave osipi. Kada se toksini akumuliraju u krvi, koža će imati nezdravu bledu nijansu, biti iritirana i suva.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading