Imam 36 GODINA i bolujem od SMRTONOSNE BOLESTI: Preskočila sam PAR PREGLEDA i malo je falilo da UMREM, molim vas obratite pažnju na ovih 11 SIMPTOMA

Vesti 17.11.2022 15:17 0

Mladoj mami se život okrenuo naglavačke nakon što joj je šokantna dijagnoza kancera ostavila komplikacije koje su joj promenile život

Imam 36 GODINA i bolujem od SMRTONOSNE BOLESTI: Preskočila sam PAR PREGLEDA i malo je falilo da UMREM, molim vas obratite pažnju na ovih 11 SIMPTOMA

Printscreen/Instagram

Bruk Gold, 36, je reodovno posećivala ginekologa, a onda je nekoliko puta preskočila pregled i to je dovelo do borbe za goli život.
Kada je konačno odlučila da ode na pregled primetila je mrlje između menstruacija. Tragično, odloženi bris je otkrio da ima izraslinu od četiri centimetra na grliću materice i dijagnostikovan joj je rak grlića materice u četvrtom stadijumu u novembru 2020. Da je odložila pregled samo još mesec dana, lekari su rekli da bi najverovatnije bila mrtva.

Bruk je rekla da su lekari morali sve da uklone, jer se rak proširio na njene limfne čvorove. Nije bilo moguće sačuvati plodnost, a uprkos tome što je sada zdrava svakodnevno se bori sa posledicama bolesti.

Zahvaljujući radioterapiji ostala joj je "rupa" u bešici. „Mojoj porodici i meni je rečeno da nisu sigurni da li mogu da mi spasu život u ovom trenutku, jer je bolest napredovala. „Uklonili su neke limfne čvorove i ponovo me zašili“, rekla je Bruk za "Femail" u ekskluzivnom intervjuu. Mama jednog deteta je ostala u bolnici nekoliko nedelja, a zatim je započela hemoterapiju i zračenje.

Tada je imala tri nedelje unutrašnjeg zračenja - koje je oštetilo njene jajnike. Zračenje je takođe značilo da je izgubila plodnost i ostala je sa "ozbiljnim oštećenjem", uključujući stalni bol u karlici, nelagodnost i ušla je u menopauzu. „Da sam ranije otišla na bris, ili da su mi doktori rekli kada sam imala simptome da mi je potreban bris, mogla sam da izbegnem rak i gubitak plodnosti“, rekla je Bruk. „Imam mnogo oštećenja od zračenja osim što su mi samo jajnici "umrli" – imam teške opekotine unutar karlice i rupu u bešici od zračenja. „Gde god da se okrenem, moji prijatelji doijaju decu, a meni je sada potreban surogat da bih imala svoje“, rekla je ona. Što se tiče samog procesa surogat majčinstva, par ima samo dva embriona iz IVF-a koji su uklonjeni pre Brukine početne operacije.

Sada su doktori rekli Bruk da je „izlečena od raka“, ali da joj je potrebno skeniranje celog tela svaka tri meseca u narednih pet godina kako bi se uverili da nema recidiva. Ali samo zato što je lečenje završeno ne znači da je bitka završena. "Oni vam ne govore da kada se završi lečenje raka, to nije kraj borbe", rekla je ona. „Poslednjih 12 meseci od završetka lečenja bilo je jednako teško, ako ne i teže od samog lečenja. „Osećam se kao da tek sada obrađujem činjenicu da sam imala rak i da sam zamalo umrla.
 

SIMPTOMI RAKA GRLIĆA MATERICE


Ne postoje očigledni simptomi tokom ranih stadijuma raka grlića materice - zato je najbolje da radite bris redovno svake godine ili kada vas lekar opšte prakse podseti Međutim, evo nekih pokazatelja koji bi trebalo da predstavljaju znak za uzbunu:

  • Abnormalno krvarenje
  • Bol i nelagodnost tokom seksa
  • Neobičan ili neprijatan vaginalni iscedak
  • Bol u donjem delu leđa ili karlici

A ako se proširi na druge organe, znaci mogu da uključe:

  •  Jak bol u boku ili leđima
  •  Zatvor
  • Potrebu da često idete u toalet
  • Gubitak kontrole nad bešikom ili crevima
  •  Krv u mokraći
  • Oticanje jedne ili obe noge
  • Teško vaginalno krvarenje
     
Komentari (0)
Loading