Sprečite GOJENJE tokom PRAZNIKA: Uključite u ISHRANU ove GRICKALICE i nećete dobiti ni GRAM više

Vesti 18.11.2022 17:02 0

Sezona godišnjih odmora počinje, a upravo to je period kada se većina ljudi suočava sa značajnim povećanjem telesne težine

stomak

Shutterstock

Kako ne biste upali u zamku novogodišnjih praznika, stručnjaci savetuju da ne pokušavate da gladujete između obroka. Umesto toga fokusirajte se na zdrave grickalice, između glavnih obroka, prenosi Healthline.

1. Jaja

Jedno veliko jaje ima 6 grama visokokvalitetnih proteina i 5 grama masti (od kojih je većina nezasićena). I proteini i masti pomažu u promovisanju sitosti, što može da pomogne i u smanjenju unosa energije na duge staze, a samim tim i sprečavanju povećanja telesne težine.

2 .Pistaći

Rezultati jednog istraživanja su pokazali da redovna konzumacija pistaća tokom 12 nedelja nije izazvala povećanje telesne težine. Osim toga, došlo je do povećanja osećaja sitosti, kao i manjeg osećaja gladi 2 sata nakon konzumiranja ove užine.

3. Nar

„Svaka porcija od 1/2 šolje obezbeđuje 4 grama dijetetskih vlakana. Osim toga, nar sadrži niz antioksidanata polifenola, koji mogu da pomognu i podstaknu imunitet.“

4. Kokice

Slobodno jedite kokice, jer je konzumacija ove grickalice povezana sa nizom pozitivnih zdravstvenih ishoda, uključujući gubitak težine. Sve dok se ne uzimaju uz velike količine dodatog putera, šećera ili soli, to može da bude dobra opcija za podnevnu užinu tokom praznične sezone. Probajte da pospite malo cimeta na kokice, ako želite drugačiji ukus.
 

Komentari (0)
Loading