Poznat GLUMAC pričao o svojim najvećim STRAHOVIMA: Otkrio i da postoji VELIKA mogućnost da dobije TEŠKU bolest

Vesti 18.11.2022 19:00 0

Kris Hemsvort je s ljudima podelio svoju zabrinutost u vezi svog zdravlja u emisiji Dobro jutro Ameriko.

Poznat GLUMAC pričao o svojim najvećim STRAHOVIMA: Otkrio i da postoji VELIKA mogućnost da dobije TEŠKU bolest

Printscreen/ Instagram

On je otkrio da je tokom snimanja emisije Limitless za Disney+ došao do saznanja da ima veći rizik da dobije Alchajemerovu bolest u odnosu na opštu populaciju.

Krisu je, naime, rečeno da poseduje dve kopije gena APOE4. U pitanju je gen koji je najveći faktor rizika za razvoj Alchajmerove bolesti. Prema navodima dr Pitera Atije, koji je testirao zvezdu Tora, Krisova šansa da dobije ovo oboljenje je osam do deset puta veća nego kod većine ljudi, piše Hello!.

- Uradili smo svaki test krvi koji možete da dobijete i imate dve kopije APOE4 gena, jedan set od svoje mame i jedan set od svog tate… to znači da imate povećan rizik od Alchajmerove bolesti - rekao je dr Atija Krisu.

Poznati glumac je objasnio da je njegov "najveći strah" da zaboravi porodicu.

- Ideja da neću moći da se setim trenutaka iz života ili svoje žene, moje dece, to je verovatno moj najveći strah - rekao je on.

U razgovoru sa Džordžom Stefanopulosom, voditeljem emisije Dobro jutro Ameriko, Kris je rekao da ovaj rezultat ne znači da će sigurno dobiti ovu bolest, već samo znači da je u "kategoriji visokog rizika", što je dovoljno da ga podstakne da već sad napravi neke promene u svom životu.

- Dobijeno saznanje je vrlo brzo postalo još jedna divna motivacija da napravim neke promene u navikama i naoružam se svim alatima da živim zdraviji, bolji život - rekao je Kris Džordžu.

Dr Atija je Krisove rezultate testa nazvao "blagoslovom" jer ga mogu motivisati da se brine o zdravlju mozga.

- Mislim da se motivacija za vođenje zdravijeg život može javiti u različitim obilicima. Šta god da sada uradim da zaštitim zdravlje svog mozga, koristiće svakom drugom aspektu mog zdravlja i blagostanja - rekao je glumac.

Udruženje za Alchajmerovu bolest upozorava na genetsko testiranje za većinu ljudi jer pozitivan test ne znači da ćete razviti Alchajmerovu bolest i može izazvati nepotrebnu brigu kod ljudi.

S druge strane, dr Atija je istakao da donošenje zdravih odluka može pomoći da se smanji rizik od Alchajmerove bolesti bilo koga u kasnijem životu, uključujući Krisa.

- Verujem da ako preduzmemo svaki mogući korak, možemo smanjiti rizik dobijanja ove opake bolesti - rekao je on 39-godišnjem australijskom glumcu.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading