Uz ovu DIJETU je smršala 48 kilograma: Glumica nije morala da GLADUJE, a poboljšala je i zdravlje organizma

Vesti 24.11.2022 10:26 0

Rene Zelveger je dijetom skinula kilograme u rekordnom roku.

Uz ovu DIJETU je smršala 48 kilograma: Glumica nije morala da GLADUJE, a poboljšala je i zdravlje organizma

NajŽena/ Ilustracija/ Shutterstock

Rene Zelveger jedna je od glumica koja je u stanju da zbog dobre uloge potpuno transformiše svoje telo. Tako se, primera radi, za prvi film o Bridžet Džouns ugojila 15 kilograma, a kasnije je ta brojka bila i veća kada je snimala nastavak. Logično, ona se, kao i većina žena kada se ugoje, suočila sa izazovom da svoje telo vrati u formu.

Ipak, u tome joj je pomogla ishrana poznatog nutricioniste Berija Sirsa, a upravo zahvaljujući ovoj dijeti i dan-danas izgleda nikad bolje, ali i ima više snage nego inače.

U pitanju je "Zone diet", koja spada u "red low carb" dijeta, ali je veliki plus što utiče i na poboljšanje celokupnog zdravlja organizma, a ne samo da gubitak kilograma.

- Jako mi je bilo bitno da je moje zdravlje na zavidnom nivou u svakom trenutku - rekla je glumica jednom prilikom, a upravo joj ishrana po planu doktora Berija Sirsa to i omogućava.

Princip dijete je pridržavanje specifičnog odnosa unosa hrane. Plan ishrane podrazumeva da se tokom ovog režima svakog dana unese 40 procenata ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 odsto masti.

Ovi procenti ne moraju u gram da budu izmereni. Doktor Beri Sirs  savetuje da se vodimo osećajem kada je količina u pitanju. Svaki obrok treba da sadrži jednu trećinu proteina i dve trećine ugljenih hidrata sa malo masti.

Zabranjene namirnice

Ono što je "zabranjeno", odnosno što bi trebalo da izbegavate su banane, grožđe, suvo voće i mango, zbog visokog procenta šećera, a kada je u pitanju povrće na no-no listi su grašak, kukuruz i krompir. Doktor Beri ističe da ne bi trebalo da jedete hleb, peciva, paste i nudle, odnosno sve ono što sadrži belo brašno.

Primer jelovnika

Doručak: Omlet od 6 belanaca sa šparglom/avokadom ili zelenim paprikama i 2 kašičice maslinovog ulja.

Ručak: Salata sa grilovanim pilećim prsima, prelivenim maslinovim uljem i sirćetom i sveže voće.

Prva užina: 1/4 šolje nemasnog svežeg sira, 1/2 šolje ananasa, 1 kašika seckanih badema.

Večera: Losos sa kašikom badema, 2 šolje povrća kuvanog na pari, 1 šolja borovnica.

Druga užina: Komad tvrdog sira i po želji malo crvenog vina.

Dijeta će biti uspešnija ako praktikujete jednu stvar. Rene Zelveger je takođe istakla još jednu stvar kada je izgled u pitanju, a to je fizička aktivnost.

- Fizička aktivnost je od presudnog značaja za dobar osećaj - zaključila je ona i na kraju istakla da je bitno da redovno trenirate ne samo kako biste se rešili kilograma, već i sprečili da dođe do opuštene kože.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading