Ovako se spremaju NAJMEKŠE PANCEROTE: Recept je lak, a hrana će biti neizmerno UKUSNA

M. G. Vesti 29.11.2022 17:00 0

Ukusne pancerote svi vole.

Ovako se spremaju NAJMEKŠE PANCEROTE: Recept je lak, a hrana će biti neizmerno UKUSNA

Shutterstock

Sastojci za 8 osoba za testo:

  • 1/2 l mlake vode
  • 3 dl mlakog mleka
  • 1 dl ulja
  • 40 gr tj. 1 paketić svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • oko 1 kg belog brašna

 

Sastojci za fil:

  • 1 pavlaka
  • 1 kečap
  • 500 gr šunke
  • 500 gr kačkavalja
  • 1 kašičica origana
  • 1 sveža ljuta paprika

 

Priprema

Od svih sastojaka umesiti fino testo. Ostaviti da nadođe, da se duplira volumen. Testo podeliti otprilike na 20 loptica. Zatim, svaku lopticu rastanjiti oklagijom veličine palačinke, debljine 5 mm. Premazati kečapom i pavlakom.

Na jednoj polovini ređati fil po želji, šunka, slaninica, kačkavalj, ljuta papričica, origano... Preklopiti testo i viljuškom pritiskati kako bi zatvorili pancerotu, da prilikom prženja ne iscuri fil.

Tako napravljene vam odstoje oko 15 minuta, prekrivene kuhinjskom krpom, tj. dok vam se masnoća ne ugreje i bude spremna za prženje.

Pržite lagano sa jedne strane, pa zatim sa druge. Izvaditi na ubrus da upije višak masnoće. Servirati takođe uz pavlaku, majonez, kečap.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading