Doktor JE DINI rekao da ima GRČEVE: Otkriven joj je KANCER pluća u četvrtom stadijumu

Vesti 07.12.2022 19:00 0

Dina kaže da joj se "ceo svet srušio" kada su lekari otkrili da je njihova dijagnoza grčeva u trudnoći zapravo terminalni rak

briga

pixabay

Ova 29-godišnjakinja kaže da je prvi put osetila da nešto nije u redu tokom leta, kada je patila od mučnih glavobolja i bolova u leđima zbog kojih nije mogla da spava noću. Ali kako je u to vreme bila trudna, Dina kaže da su lekari mesecima ignorisali njene pritužbe i tvrdi da su joj rekli: „To je samo u vezi sa trudnoćom, ne brini“.

Uprkos tome što se zbog bolnih simptoma vraćala nedeljno u bolnicu, trebalo je četiri meseca pre nego što je osoblje u Kvins bolnici u Romfordu dodelilo uput za neurologa. Dina je tada bila zapanjena kada joj je rečeno da ima neoperabilni rak pluća, i to samo dve nedelje nakon što je rodila sina.


Nakon što joj je u novembru otkriven pravi stepen kancera, doktor se kasnije izvinio njenoj razorenoj porodici i priznao da je napravio "grešku" kada je pogledao ključni rendgenski snimak. Ova 29-godišnjaka iz Londona sada očajnički traži hitnu pomoć u Japanu kao poslednje sredstvo. I nakon što su pokrenuli prikupljanje sredstava za plaćanje lečenja, porodica mlade mame kaže da su „preplavljeni“ nakon što su prikupili preko 79.000 funti za samo dva dana.

U razgovoru za MiLondon, njen brat Imad je rekao: „Razumem da se u najmanje 75% slučajeva raka pluća otkriju kasno, ali usluga koju smo dobili od NHS-a je neverovatna.


„Ono što zaista želimo od ovo situacije je da ako neko, bez obzira da li je u drugom stanju ili ne, kada dođe da jednom nedeljno i požali se na teške migrene, treba da prođe kroz magnetnu rezonancu i CT. 

„Za Dinu se rak proširio i to je uzrokovalo migrene i njen gubitak vida. Uprkos višemesečnim pritužbama, tek nakon što je ostala prikovana za krevet zbog mučnih bolova u leđima i karlici, Dina je na kraju upućena na magnetnu rezonancu. Ali dok je pokazao rast na njenom mozgu, doktor je rekao da „ne znaju šta je to“ i insistirao je da uradi samo još jedan skener nakon što se porodi.

Za to vreme, takođe je upućena u očnu bolnicu Moorfields nakon što je drastično izgubila 60-70 odsto vida na oba oka. Druga magnetna rezonanca u oktobru pokazala je da je izraslina postala "zaista opsežna", a Dini je rečeno da mora da se podvrgne biopsiji. Imad je nastavio: „Tada su uradili i rendgenski snimak u bolnici, koji je bio jasan. „Rekli su da se rendgenski snimak vratio čist, ali su rekli da još uvek moramo da uradimo biopsiju i rezervisali su je za dve nedelje. „Tada sam razgovarao, rekao sam "ovo nije fer da morate da uradite biopsiju što je pre moguće".  U vreme kada je dijagnostikovan, rak se već proširio na njen mozak, kosti, leđa, rebra, oči i verovatno na leziju na jetri.

Dina se trenutno nalazi na palijativnom zbrinjavanju u NHS-u i prima radioterapiju mozga.

Ali dok njen trenutni tretman ima za cilj samo upravljanje bolešću, ona se nada da će se podvrgnuti terapiji endritskim ćelijama koje jačaju imunitet i terapiji NK ćelijama u Japanu - koje nisu dostupne na NHS-u. Dina kaže da se nada da će joj tretman dati "šansu da živi i odgaja svoja dva sina". Dodala je: „Ostaviću svoju bebu, i spremna sam da podnesem to privremeno razdvajanje od svog dečaka ako to znači da mogu da budem uz njega svaki dan do kraja njegovog života.
 

Komentari (0)
Loading