Najefikasniji MEDITERANSKI lek koji pobeđuje ASTMU i BRONHITIS: Sve što vam treba su suve SMOKVE i ovo ulje!

Vesti 29.10.2021 18:59 0

Suve smokve su u prodaji tokom cele godine, tako da je uvek možete da napravite ovaj "lek"

Najefikasniji MEDITERANSKI lek koji pobeđuje ASTMU i BRONHITIS: Sve što vam treba su suve SMOKVE i ovo ulje!

Pixbay

Kombinacija mediteranskih proizvoda je stari narodni lek za mnoge bolesti.

Smokva je veoma cenjeno voće, dok ih neki vole, drugi ih izbegavaju zbog "čudne" teksture. Iako ova biljka najbolje uspeva u toplim krajevima, blizu mora, može da se gaji i u kontinentalnim predelima. Problem je što je osetljiva na niske temperature.

Smokve sadrže dosta kalcijuma, kalijuma, cinka i dobar su izvor gvožđa, beta karotena, vitamina C, A, E i K. Međutim, suve smokve su mnogo kaloričnije od svežih, pa ih treba jesti u ograničenim količinama! 

Ovo voće poboljšava varenje, pomaže kod hemoroida, doprinosi regulaciji holesterola. Po sadržaju kalcijuma, smokve mogu zameniti mlečne proizvode, a smatraju se i afrodizijakom. Ima ljudi koji su alergični na smokve, pa treba voditi računa o toleranciji na ovo voće.

Recept za suve smokve u maslinovom ulju:

Potrebno je: 40 suvih smokvi, litar maslinovog ulja i jedna poveća tegla.

Priprema:

Suve smokve poređajte u teglu, a zatim sipajte maslinovo ulje do vrha tegle. Zatvorite i čuvajte 40 dana. Smokve će apsorbovati mnogo maslinovog ulja. Posle toga pojedite jednu smokvu pre svakog obroka.

Treba voditi računa da se za ovaj recept koristi najkvalitetnije maslinovo ulje, kao i kvalitetne suve smokve.

Ovaj stari narodni recept može pomoći kod stomačnih tegoba, hemoroida, zatvora, visokog holesterola, neplodnosti, anemije, astme i bronhitisa.
 

Komentari (0)
Loading