Stručnjak za ISHRANU je dao popis NAMIRNICA od kojih se stvaraju OBLINE: Kombinacija hrane koja PROVERENO pokreće MIŠIĆNI RAST

Vesti 13.12.2022 21:30 0

Nije sve u teretani, potrebno je da ove namirnice ubacimo u ishranu

Stručnjak za ISHRANU je dao popis NAMIRNICA od kojih se stvaraju OBLINE: Kombinacija hrane koja PROVERENO pokreće MIŠIĆNI RAST

Shutterstock

Veća zadnjica zahteva savršenu kombinaciju uravnotežene ishrane i delotvornog treninga. Dobićete na težini i veličini zadnjice ako ostanete u kalorijskom suficitu, a personalizovani plan treninga pomoći će u pokretanju mišićnog rasta u ciljanoj mišićnoj grupi.

Dodavanjem određenih namirnica postojećoj ishrani, ili osmišljavanje novog režima ishrane od nule, pomoći će na putu izgradnje čvrste i snažne zadnjice.

Stručnjak za ishranu Vidur Seni iz "Fitness Volta" podelio je vodič u kom je otkrio sve što trebate da znate o top deset namirnica koje vam mogu pomoći da dobijete veću i zategnutiju zadnjicu, piše "Daily Star".

Od jaja do slatkog batata – pokazalo se da postoji mnogo popularnih namirnica koje bi mogle značajno uticati na čvrstinu i oblik.

Paradajz

Istraživanja su pokazala da paradajz može da spreci opuštanje mišića koje nastaje s godinama, što ih čini odličnim dodatkom ishrani za održavanje tonusa zadnjice.

Paradajz takođe ima protivupalna svojstva koja mogu pomoći da se brže oporavite između treninga, a većinom se sastoje od vode, zbog čega ćete se duže osećati sitim.

Jaja

Jaja su jedan od najpopularnijih, praktičnih i pristupačnih izvora proteina. Dok je belance prepuno proteina, žumance je odličan izvor zdrave masti.

Jaja sadrže leucin, aminokiselinu koja podstiče sintezu mišića i smanjuje razgradnju mišićnih proteina. Leucin u kombinaciji s dozom visokokvalitetnog proteina može pokrenuti mišiće guze.

Maslac od orašastih plodova

Maslac od orašastih plodova često je izbor mnogih fitnes entuzijasta, a najpopularniji su maslaci od badema i kikirikija. Bogati su masnoćama koje pomažu pri vežbanju i održavanju zdravih kostiju i srca.

Plus – sadrže solidnu količinu proteina za izgradnju mišića.

Losos

Losos je prepun hranjivih stvari koje će pomoći pri izgradnji vaše pozadine.

Pre svega, losos je bogat omega-3 masnim kiselinama koje pomažu u smanjenju upale, što može ubrzati oporavak i rast mišića.

Stručnjak za ISHRANU je dao popis NAMIRNICA od kojih se stvaraju OBLINE: Kombinacija hrane koja PROVERENO pokreće MIŠIĆNI RAST

Shutterstock

 

 

Avokado

Avokado je jedan od najzdravijih i nutritivno najbogatijih izvora masti, koji vam može pomoći da dobijete na masi zadnjice i smanjiti nivo lošeg holesterola u telu.

Nadalje, magnezijum u avokadu može poboljšati kontrakciju mišića i smanjiti upalu nakon vežbanja. To može pomoći u smanjenju oštećenja izazvanih vežbanjem.

Tofu

Tofu se proizvodi od kondenzovanog sojinog mleka i bogat je proteinima, te sadrži sve esencijalne aminokiseline potrebne vašem telu.

Gljive

Gljive su jedna od najpodcenjenijih namirnica kada se radi o izgradnji gluteusa.

Uravnoteženi izvor proteina i ugljenih hidrata u gljivama odličan je izvor hrane za izgradnju mišićne mase, posebno za vegetarijance i vegane.

Spanać

Zeleno lisnato povrće obavezno je u svakom programu ishrane.

Spanać je pun hranjivih stvari i antioksidansa, te može poboljšati zdravlje očiju, pomoći u prevenciji raka, smanjiti oksidativni stres i smanjiti nivo krvnog pritiska.

Takođe sadrži minerale koji vam mogu pomoći da se brže oporavite između treninga i poboljšati vašu izdržljivost, omogućujući vam da pojačate ritam treninga.

Tuna

Slično lososu, tuna je prepuna hranjivih stvari, poput omega-3 masnih kiselina.

Istraživanja pokazuju da omega-3 masne kiseline mogu sprečiti gubitak mišićne mase i gubitak mišića kod starijih odraslih ljudi.

Batat

Batat je glavni izvor ugljenih hidrata za mnoge bodibildere i sportiste. Hranjiv je, bogat vlaknima, a pre svega ukusan.

Kao i srodni krompir, batat je praktičan izvor ugljenih hidrata, koji pomažu u izgradnji veće pozadine.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading