Mislila sam da je modrica na STOMAKU mog sina nastala u IGRI: Ispostavilo se da boluje od smrtonosne bolesti

Vesti 16.12.2022 11:05 0

Džekson Kraford, star dve godine, počeo je da dobija modrice na stomaku, za koje je njegova mama mislila da su se posledice udaraca nakon što mu je dijagnostikovana bolest oka.

Beba

Shutterstock

Tek kada je mama Keli shvatila da modrice nisu nestale, a mladi Džekson dobio temperaturu, odvela ga je u bolnicu.

Testovi su otkrili da dečak ima akutnu limfoidnu leukemiju - rak krvi koji je najčešći među decom. Džekson, koji ima brata blizanca po imenu Eli i drugog brata Dilana, odmah je primljen u dečju bolnicu Alder Hei u Liverpulu. Lekari su brzo započeli 30-dnevnu terapiju steroidima i intenzivnu hemoterapiju.


Ali testovi su otkrili da prvih nekoliko tretmana hemoterapije nije uspelo da ubije rak, pa su mu lekari povećali dozu. Posle nekoliko nedelja hemoterapije, Džekson je izgubio kosu zbog čega je njegova mama rekla da je bio veoma uznemiren. Ali Keli ga je uverila rekavši da ima „čarobnu kosu“ koja će ponovo izrasti kada izađe iz bolnice. Keli, koja sada ima 30 godina, bila je trudna sa Dilanom dok je Džekson bio bolestan, ali je uspela da uzme rano porodiljsko odsustvo sa posla u pošti kako bi mogla da ostane u bolnici sa njim.

Džekson, koji sada ima šest godina, stavljen je na dvogodišnji tretman koji je uključivao uzimanje oralne hemoterapije svake noći kod kuće, pored tekuće hemoterapije, lumbalnih punkcija i steroida. Sada, četiri godine kasnije, Džekson je "dobro" reagovao na lečenje, ali i dalje zahteva preglede na svaka tri meseca, izvestio je Cheshire Live.

Keli je rekla: „Veoma sam ponosna na Džeksona što se tako dobro snašao u osnovnoj školi i nastavio sa životom. „Nedavno sam se uspaničila kada je bio prekriven modricama i plašila se da je ponovo obolo, ali mi je onda rekao da je igrao fudbal sa starijim dečacima“, dodala je ona.

Prilagođavanje normalnom životu je teklo postepeno i bilo je izuzetno teško. 
Džekson, učenik osnovne škole Di Point, sada je dobio nagradu za svoju hrabrost. Dobio je nagradu za istraživanje raka u Velikoj Britaniji za decu i mlade, u partnerstvu sa TK Makk-om, a za nagradu ga je upravo nominovala njegova majka.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading