Jedan deo ovog VOĆA svi bacamo, a štiti od holesterola: Napravite ČAJ i pijte ga bar MESEC dana

Vesti 20.12.2022 20:30 0

Jedan deo voća ne bi trebalo da se baca jer se smatra veoma zdravim

piće

Shutterstock

Orah se smatra najzdravijim i najpristupačnijim orašastim plodom. Sadrži visok postotak omega-3 masnih kiselina, kao i značajnu razinu antioksidansa, pa se preporučuje unos od 30 do 50 grama dnevno za zaštitu srca i kardiovaskularnog sistema.

Orasi smanjuju rizik od “lošeg” holesterola, bogati su i proteinima, dijetetskim vlaknima i vitaminima. Sadrže vitamine grupe B, kao i kalcijum, natrijum, gvožđe, fosfor i magnezijum, piše B92.

Kora ploda oraha je puna tanina i kinona, pa se čaj od oraha preporučuje protiv parazita i gljivica. Takođe, ovo piće ima pozitivan efekt na krvne sudove.

Priprema je jednostavna. Očistite šaku oraha i potopite ih u pola litra hladne vode. Ostaviti poklopljeno da odstoji preko noći, pa ujutro staviti na šporet da dođe do vrenja. Kada čaj provri, poklopite i sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Kad je mlako, procediti i piti polako, u malim gutljajima. Pijte čaj od oraha dnevno najmanje mesec dana. Imajte na umu da kora oraha, ako se kombinuje s mladim listovima u čaju, može delovati laksativno. Zato budite oprezni i, ako ne volite piće od kore, možete napraviti i čaj samo od plodova.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading