Vodite računa dok se kupate: Ove delove tela NE PERETE dovoljno

K.Ć. Vesti 22.12.2022 08:50 0

Mnoga mesta na našem telu su kao stvorena za taloženje bakterija i stvaranje uslova za moguće infekcije, a pojedine delove tela slučajno ili namerno… ponekad preskačemo

Vodite računa dok se kupate: Ove delove tela NE PERETE dovoljno

Shutterstock

Pa da krenemo redom:

Koža glave

Tokom pranja kose važno je dobro istrljati i masirati kožu glave jer na taj način ćete sprečiti stvaranje ćelija mrtve kože.

Leđa

Nikako ne zapostavljate leđa, i ako već ne volite da koristite četku za trljanje, zamolite vašeg partnera da vam pomogne u pranju leđa.

Ispod nokata

Detaljno čišćenje je neophodno jer ispod nokata se sakupljaju razne vrste bakterija.

Iza ušiju

Neophodno je svakodnevno čistiti kožu iza ušiju, gde se sakupljaju bakterije i naslage masti.

Tabani

Mnogi zanemaruju tabane, ili ih ovlaš peru, a budući da se ovde sakupljaju razne gljivice, veoma je važno detaljno pranje, po mogućstvu i uz pomoć kamena za ribanje.

Pupak

Toplo, skriveno mesto, idealno za taloženje bakterija. Preporučuje se svakodnevno pranje pamučnom krpom umočenom u toplu vodu sa sapunom.

Jezik

Retko ko se seti da tokom pranja zuba posveti pažnju i jeziku. Istrljajte jezik četkicom za zube ili specijalnom četkom za jezik.

Prepone

Preporučuje se nežno pranje predela oko genitalija, koje je veoma osetljivo. Ovo je i moguće leglo neugodnog mirisa, naročito posle fizičkih aktivnosti, pa se savetuje tuširanje odmah nakon završetka ovih radnji.

Laktovi

Njih često i nesvesno naslanjamo na problematične površine, i ukoliko ih ne peremo detaljno, može doći do stvaranja suve kože i mogućih infekcija.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading