Doktor Šeno upozorava: "Izbegavajte ovaj napitak, patolozi ga nalaze u želucu pacijenta posle smrti, uopšte se ne vari"

Vesti 26.12.2022 14:20 0

On je bio najpoznatiji francuski dijetolog, veoma cenjen i poštovan kako u svojoj zemlji, tako i u svetu

Doktor Šeno upozorava: "Izbegavajte ovaj napitak, patolozi  ga nalaze u želucu pacijenta posle smrti, uopšte se ne vari"

Printscreen/Youtube/inBusiness

Anri Šeno je bio naučnik, psiholog, nautropata, za kinesku medicinu, a sam je razvio Šenov metod - koji usporava starenje.

Ipak starenje neminovno shvatio je i sam Šeno koji je preminuo 2020. godine u 77. godini od tešeke bolesti.

Međutim, njegova klinika u Alpama i dalje radi po metodama koje je Šeno postavio, a ljudi koji praktikuju ove metode smatraju ih neverovatnim.

Pravila ishrane po principu Anrija Šenoa:

Prva i najvažnija stvar na kojoj se temelji zdrava ishrana je starost. Ni visina, ni težina, već broj godina! Metabolizam se menja svakih sedam godina i veoma je važno imati to na umu.

Gospodin Šeno deli ljude na pet tipova, u zavisnosti od psiholoških i zdravstvenih problema. Zapamtite - ne postoji univerzalni saveti za sve. Jednostavno postoji okvir oko kojeg se gradi vaša individualna ishrana.

Ljudi me zovu i traže neki univerzalni savet. Pričao sam im o načinu života, starosti i tako dalje. Univerzalni saveti ne postoje.

Doktor Šeno upozorava:

Printscreen/Youtube/inBusiness

 

 

Jedna od najvećih greški tvrdi da je kafa!

- Sada je razvijen kult raznih napitaka od kafe i svaki će vas odvesti na onaj svet. Zbog njih dobijate na težini, oni vam zakiseljuju telo - tvrdio je.

- Kafa nije najbolje rešenje za početak dana. I nije važno da li je crna ili sa mlekom. Interesantna činjenica: Ako je neko danas pio kafu sa mlekom i sutradan je umro. Autopsija otkrije neprobavljenu kafu sa mlekom u njegovom želucu - dodao je. 

Pričao je da je najbolje ujutru popiti zeleni čaj ili eventualno kratki espreso, jer kafa mora da bude kratka i jaka.

Nutricionisti se slažu da ujutru želudac ne bi trebalo opeterećivati. Važno je da želudac lagano radi, a ne da ga preopteretite za ceo dan.

- Ja doručkujem voće. Ručak počinjem salatom, a zatim uzmem ugljene hidrate: pirinač ili testeninu. Uveče jedem supu od povrća - rekao je Šeno, te savetovao da se svi ugledamo na taj raspored hrane.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading