Napitak za MRŠAVLJENJE i zdravo srce: Potrebno je da ova DVA sastojka ubacite u čašu sa vodom, rezultati su fenomenalni

Vesti 02.01.2023 11:13 0

I jabukovo sirće i med su poznati po svojim zdravstvenim svojstvima. Ispostavilo se da kombinacija oba ova sastojka može doneti neverovatne rezultate

Napitak za MRŠAVLJENJE i zdravo srce: Potrebno je da ova DVA sastojka ubacite u čašu sa vodom, rezultati su fenomenalni

Printscreen/ YouTube

Ne samo da će ojačati telo, već i ubrzati metabolizam. Međutim, ne može svako posegnuti za jabukovim sirćetom sa medom.

Jabukovo sirće sa medom - izvor vrednih hranljivih materija

Jabukovo sirće je izvor vitamina B ( B1 , B2 , B3 , B5 , B6 , B7, B9 ), vitamina C , gvožđa , natrijuma , kalcijuma i fosfora . Pored toga, u njemu možete pronaći fenolna jedinjenja, pektine i aminokiseline. Jabukovo sirće ima karakterističan oštar miris i kiselkast ukus. Može se ublažiti dodavanjem meda, koji takođe ima jedinstven spektar hranljivih materija. Njegova osnova su fruktoza i glukoza.

Med sadrži minerale ( magnezijum , kalijum , kalcijum, natrijum, mangan , bakar , cink ) i vitamine (C, B1, B2, B6). Kombinacija jabukovog sirćeta i meda, zahvaljujući velikoj dozi odabranih jedinjenja sa dejstvom na zdravlje, može doneti neverovatne prednosti. Međutim, treba imati na umu da nije urađeno dovoljno istraživanja da bi se potvrdila jedinstvenost napitka.

Jabukovo sirće sa medom za gubitak težine

Jabukovo sirće se preporučuje kao pomoć pri gubitku težine. 12-nedeljna japanska studija potvrdila je gubitak telesne masti od 0,9 odsto. Uključivalo je 144 gojazne osobe koje su dnevno pile dve kašike jabukovog sirćeta razblaženog sa 500 ml vode.

Pored toga, pokazalo se da jabukovo sirće usporava apsorpciju hranljivih materija iz hrane u krvotok, održavajući osećaj sitosti duže. Kada dodajete med u smešu, ne zaboravite da se fokusirate na malu količinu, jer je kaloričan.

Jabukovo sirće sa medom za prehladu

I med i jabukovo sirće imaju antibakterijska i antivirusna svojstva, zbog čega će njihova kombinacija dobro delovati u jesen i zimu. Mešavina će pomoći u smanjenju simptoma prehlade (uključujući kašalj).

Pored toga, jabukovo sirće je bogato probioticima , koji ne samo da podržavaju imuni sistem, već podržavaju i proces varenja.

Jabukovo sirće sa medom za probleme sa srcem

Hlorogenska kiselina u jabukovom sirćetu pomaže u snižavanju LDL holesterola, smanjujući rizik od srčanih oboljenja. Pored toga, ima antiinflamatorna svojstva. Med, s druge strane, pomaže u snižavanju krvnog pritiska. Polifenolna jedinjenja koja se nalaze u njemu sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka koji mogu izazvati aterosklerozu.

VREDI ZNATI

Trenutno se sprovode istraživanja o tome da li kombinacija jabukovog sirćeta i meda može pozitivno uticati na acidobaznu ravnotežu organizma, a samim tim i smanjiti rizik od osteoporoze i raka.

Jabukovo sirće sa medom - kada ne treba posegnuti za ovim pićem?

Kombinaciju jabukovog sirćeta i meda ne bi trebalo da koriste osobe koje imaju bolesti digestivnog sistema, uključujući gastroezofagealni refluks. Zbog visokog pH, redovna upotreba jabukovog sirćeta takođe može povećati rizik od karijesa. Iz tog razloga, nakon ispijanja smeše, preporučuje se ispiranje usta vodom.

Recept za jabukovo sirće sa medom

Za pripremu tinkture pomešajte jednu kašičicu (15 ml) jabukovog sirćeta sa dve kašičice (21 g) meda, a zatim prelijte toplom vodom (240 ml). U piće se mogu dodati limun , đumbir , sveža nana , kajenski biber ili cimet . Jabukovo sirće sa medom dobro je piti ujutru.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading