Nataliji su rekli da joj je SIN debeo i da treba da mu smanji porcije: Doktori su propustili simptom smrtonosne bolesti, a onda su mu dali DESET odsto šanse da preživi

Vesti 05.01.2023 13:55 0

Kada je mama Natalija Ridler primetila da se njeno dete naglo ugojilo, znala je da nešto nije u redu.

Nataliji su rekli da joj je SIN debeo i da treba da mu smanji porcije: Doktori su propustili simptom smrtonosne bolesti, a onda su mu dali DESET odsto šanse da preživi

Shutterstock

Mali Morgan je takođe počeo da dobija prekomerne dlake na telu, pa je Natalija odvela dvogodišnjeg dečaka da poseti lekara opšte prakse.


Međutim, u oktobru 2021. godine dijagnostikovan mu je rak i lekari su otkrili da pati od tumora na nadbubrežnoj žlezdi, poznatog kao karcinom kore nadbubrežne žlezde. 
Ovo je retka bolest u kojoj se ćelije raka formiraju u spoljašnjem sloju nadbubrežne žlezde, navodi "Cancer Research UK". Često se naziva tihim ubicom jer neki oblici raka imaju simptome koje ne biste uvek primetili, uključujući crvenilo i strije.

Cancer Research UK navodi da karcinomi koji ne stvaraju hormone možda neće izazivati simptome sve dok nisu uznapredovali, dok se rak tiho zadržava u vašem telu. Morgan je dobio 10 odsto šanse da preživi nakon što je Natalija tražila testove koji su otkrili bolest. Fizioterapeut iz Svonsija je rekao: „Mislili smo da ćemo izgubiti sina jer je trebalo toliko vremena da mu se postavi dijagnoza. „Bila sam ljut što se ranije nisam potrudio.


„Bila sam zabrinuta zbog možda endokrinog ili hormonskog poremećaja, ali nikada nisam mislila da će to biti rak. „U početku je bilo zastrašujuće" Međutim, rekla je da njen suprug Metju nije imao isto medicinsko znanje kao ona i da je zbog toga Natalija rekla da je „za njega sve bilo mnogo strašnije“. „Strah da ćemo izgubiti sina jedinca bio je nešto što nije mogao da shvati, ali nije mogao da prestane da razmišlja.

 „Bilo mu je zaista teško jer je morao da se vrati na posao tokom Morganovog lečenja jer nismo mogli da se izdržimo sa dve velike naknade za bolovanje“, dodala je ona. Nedeljama nakon što je posetila lekara opšte prakse, Natalija je potražila privatnu medicinsku negu, jer je znala da njen sin dobija na težini ne samo zbog količine hrane koju mu je davala. Na ovoj konsultaciji lekari su primetili da je Morganova jetra uvećana. Morgan je 28. oktobra poslat na ultrazvučni pregled. Na osnovu rezultata, doktori su otkrili masu i objasnili da proizvodi velike količine kortizola i testosterona odgovornih za neobične simptome. Mladić je morao da bude hitno prebačen na operaciju jer mu se tumor proširio na pluća. Njegovim roditeljima je tada rečeno da će i on morati da prođe nekoliko rundi hemoterapije.


Sada, Natalija kaže da ne misli da će se porodica ikada oporaviti od toga. „Bilo je srceparajuće što sam morala da ga vidim u tako lošem stanju, često je bio bolestan i vezan za kuću zbog imunokompromitovanja hemoterapije. „Videti ga u tako lošem stanju, prisiljavati ga da radi stvari koje nije želio, neočekivana putovanja u bolnicu. Bio je veoma ranjiv. „Između trećeg i četvrtog kruga hemoterapije, razvio je virusni meningitis i bio je veoma loše. „Morgan je bio vezan za krevet tri nedelje i izgubio je sposobnost da hoda. „Nisam mogla da dozvolim sebi da razmišljam o mogućnosti da ga izgubim, bacila sam se na to što sam mogla uradim za svoju porodicu i da prikupim novac za dobrotvorne organizacije koje su nam pomagale. Posle višemesečnog lečenja.
Natalije je dodala: „Bilo je olakšanje kada je ušao u remisiju, ali ni izbliza onaj bujni osećaj radosti koji sam očekivala. „Postoji visok rizik od recidiva i tromesečnih skeniranja da bi se to rano uhvatilo. „Nakon što smo bačeni u svet raka, čini se da će sada uvek biti putnik na našem životnom putu. „Postoji stalna anksioznost da će se nešto vratiti, posebno pošto je otkriveno da Morgan ima genetsku mutaciju koja ga čini podložnijim raku koji se zove Li-Fraumeni sindrom (LFS).“ Mama sada poziva druge da se više trude ako znaju da nešto nije u redu sa njihovim detetom.

Rekla je da, da su je lekari saslušali, njenom dečaku možda ne bi bila potrebna količina lečenja kroz koju je morao da prođe. Mama je takođe napravila Instagram stranicu pod nazivom Morgan's Armi, gde ljudi mogu da prate putovanje malog deteta. Ona je dodala: „Važno je da roditelji budu ovlašćeni da traže medicinski savet kada osećaju da nešto nije u redu.
 

Komentari (0)
Loading