Celog života svi POGREŠNO sedite na WC ŠOLJI, doktorka pokazala ISPRAVAN i ZDRAV način!

T.Đ Vesti 28.07.2021 10:05 0

Ukoliko sedite uspravno, kaže ona, čak trećina mokraće ostaje u mokraćnoj bešiki

Celog života svi POGREŠNO sedite na WC ŠOLJI, doktorka pokazala ISPRAVAN i ZDRAV način!

unsplash.com

Iako ste verovatno mislili da je nemoguće pri odlasku u toalet da u nečemu pogrešite, čini se kako postoji i 'ispravan' način mokrenja - tako barem u svom videu kaže ginekološki hirurg i urolog dr Teresa Irving, koja je za svoje pratioce demonstrirala dva načina - onaj pogrešni i onaj ispravni.

- Većina nas je pogrešno - kaže dr Irving i demonstrira uspravno sedanje na "WC šolju", te napominje da se 'na taj način bešika dobro ne isprazni'.

@dr.teresa.irwin

Did you know with a simple adjustment you can increase your bladder health? #doctor #healtheducation #healtheducator #women #mom #texas #fyp

♬ original sound - Dr. Teresa Irwin

 

Naime, ako sedite uspravno, kaže ona, čak trećina mokraće ostaje u mokraćnoj bešiki.

- Ispravan način je da na WC šolju sednete 'kao kauboj', odnosno da se nagnete telom prema napred, laktove stavite tačno iznad kolena, dok su stopala na podu ispružena - objasnila je u svom videu koji je zatekao mnoge žene.

- Neverovatno da tek u ovim godinama učim kako se pravilno prazni bešika - napisala je jedna dama, u komentarima, a druga kaže kako je 'do sad bila sigurna da nešto s njom nije u redu, jer se, dok mokri, oduvek mora da se nagne napred...', preneo je The Sun.

Komentari (0)
Loading