Mesecima je ignorisala "bezopasno" nadimanje: " Žene ne prepoznaju simptome ozbiljne bolesti, doktoru sam se javila prekasno"

Vesti 25.01.2023 18:30 0

Svi s vremena na vreme patimo od bolova u stomaku i u većini slučajeva to nije razlog za brigu.

nadimanje

Shutterstock

Ali jedna žena sada poziva druge da ozbiljno prate prate signale koji im šalje telo, nakon što joj je dijagnostikovan rak jajnika.

Kloi Eteridž je počela da se loše oseća u decembru 2021. Ova 24-godišnjakinja je rekla da je jednostavno ignorisala simptome kao što su nadimanje i poteškoće sa jelom sve dok bol u stomaku nije postao nepodnošljiv.

Posetila je svog doktora tek u aprilu 2022. godine, nekoliko meseci nakon što su simptomi prvi put počeli. Kloi je rekla: „Ignorisala sam sve te stvari - što nije bila prava odluka. „U aprilu sam imala jake bolove u stomaku pa sam morala da idem u hitnu pomoć i otkrila sam da imam tumore na jajnicima. Jedan je bio dugačak 18 cm, a drugi 11 cm.

„Između aprila i jula znali smo da nešto nije u redu sa mnom, ali nismo tačno znali koja je moja dijagnoza i to je trajalo tri meseca.

Kloi je 11. jula 2022. godine postavljena dijagnoza raka jajnika i rečeno joj je da spakuje kofere i ide na hemoterapiju.

Kloi je rekla da joj je laknulo što je dobila dijagnozu, dodajući da je čekanje bilo teško, posebno što je znala da kako vreme prolazi, tumor  se samo povećava.

„Mislila sam da će to biti zaista filmski trenutak kada odete kod doktora sa svojom mamom i plačete - ali nije bilo ništa slično", rekla je Kloi i objasnila da je odmah preduzela sve moguće akcije i da je rešila da se bori.


„Doktor je rekao da je to jedan od najagresivnijih oblika hemoterapije koji su mogli da prepišu i dostupan je samo u dve bolnice u Velikoj Britaniji. „Bilo je neverovatno brutalno. Moja hemoterapija je imala sedam različitih hemijskih komponenti. "Neželjeni efekti su bili užasni, imala sam mučninu, umor, gubitak sluha - još uvek ne mogu da čujem neke frekvencije sada."

Kloi je 12. januara ove godine imala operaciju, kako bi se odstranilo što je moguće više od dva tumora. Ona je rekla da je procedura prošla "stvarno dobro" i da se "očekuje da će se potpuno oporaviti".
 

Takođe je dodala da misli da žene ne prepoznaju simptome opasne bolesti i da verovatno nisu dovoljno informisane. Nikada ne treba da zanemarite nadimanje i bolove u stomaku.

Komentari (0)
Loading