Moja beba mi je spasila ŽIVOT: Da nije bilo trudnoće, možda ne bih bila ovde

Vesti 31.01.2023 15:20 0

Žena tvrdi da joj je njen dečak spasio život nakon što su lekari otkrili brzorastući tumor na mozgu - samo nekoliko nedelja nakon što se porodila.

beba

Shutterstock

Abi Nejlor je počela da doživljava strašne migrene nedelju dana nakon dolaska njenog sina Romana u oktobru. 28-godišnjakinja je rekla da je takođe počela da se oseća dehidrirano.

Posle nekoliko dana jedva je hodala ili videla, što je navelo njenog supruga Rosa, takođe 28, da je odvede u odeljenje hitne pomoći. U početku su lekari mislili da je imala reakciju na epiduralnu koju je dobila tokom porođaja. Međutim, porodica je tražila još testova i otkriveno je da Abi ima tumor na mozgu.

Skeniranjem je pronađen tumor od 7 cm i dva dana kasnije prebačena je u bolnicu Salford Royal na hitnu operaciju mozga. Posle četvoročasovne procedure i MR snimanja, lekari su uspeli da uklone sve tragove. Ros je rekao: „Lekari nisu mogli da veruju da ima tako agresivan, brzorastući tumor za svoje godine. „Nisu znali da li je kancer, niti šta će naći kada operišu.


„Bilo je to veoma strašno vreme, posebno neposredno posle dolaska Romana. Abi je rekla da su je lekari savetovali da su stres tokom porođaja i njeni hormoni nadmašili rast tumora. „Da nije bilo trudnoće, možda bi bilo i više štete. „Moj mali dečak mi je bukvalno spasao život.

Par je otkrio da je Abi zatrudnela u februaru 2022. Abi i Ros su ranije pokušavali da dobiju bebu, ali je 2021. Abi nažalost otkrila da je pobacila i da morala je da rodi njihovu mrtvorođenu bebu kada je imala samo 14 nedelja. „Srce nam je bilo slomljeno i trebalo nam je malo vremena da se izlečimo pre nego što smo pokušali ponovo. Ali pokušali smo da u Novu godinu uđemo sa pozitivnim načinom razmišljanja“, rekla je Abi.

Kada je Abi ponovo zatrudnela, par je bio presrećan i u okviru svog venčanja, takođe su otkrili pol. Abi je bila pažljivo praćena tokom cele trudnoće. „Venčanje i otkrivanje pola su bili savršeni – nadali smo se da smo tešku godinu ostavili iza nas. Abiina trudnoća je tekla glatko sve dok se iznenada nije srušila u 37. nedelji.

Hitno je prevezena u bolnicu Maklsfild u Češiru, ali lekari nisu mogli da pronađu uzrok. Rekla je: „Lekari oklevaju da skeniraju trudnice. "Ostalo je neobjašnjivo, ali smo mislili da je to samo jedna od onih čudnih stvari jer sam se posle toga osećala dobro."

Nakon što je Romana rodila i strašne dijagnoze Abi će sada morati da nastavi da ide na preglede.
Ona je pojasnila i da je godinama unazad imala glavobolje, ali da ih nikako nije povezala sa ovakvom dijagnozom.

"Uvek posetite doktora u ovakvim slučajevima", zaključila je Abi.

Komentari (0)
Loading