Trudnica saznala da njeno telo ne hrani samo BEBU već i OVO: "Nisam verovala da će doći do TOGA, samo sam osetila tup BOL"

Vesti 07.04.2023 17:30 0

Trudna mama otkrila je da njena beba nije jedina stvar koja raste u njenom stomaku

Trudnica saznala da njeno telo ne hrani samo BEBU već i OVO: "Nisam verovala da će doći do TOGA, samo sam osetila tup BOL"

Printscreen/Facebook

Iv Linkoln iz doline Hadson u Njujorku otkrila je da njeno nerođeno dete deli prostor sa cistom veličine dinje, a njeni hormoni su hranili i bebu i cistu.


- Kada je bila u sedmoj nedelji trudnoće sa svojim trećim detetom, ultrazvuk je pokazao malu cistu na njenom desnom jajniku, ali u početku nije bilo očiglednog razloga za zabrinutost - rekla je Iv.


Lekari su savetovali da se ne radi o operaciji uklanjanja ciste jer bi to potencijalno moglo predstavljati dodatni rizik za bebu, a u to vreme nije izazivalo nikakve probleme.
Trudnica saznala da njeno telo ne hrani samo BEBU već i OVO:

Printscreen/Facebook

 

 

 

Međutim,njeni hormoni u trudnoće počeli su da hrane cistu toliko da je bila mnogo veća i krupnija nego što bi zaista bilo normalno. 

- Kako je vreme prolazilo počela sam da brinem jer je rasla. Porasla je sa devet na skoro 13 centimetara - rekla je. 

Doktori su joj saopštili da ne preporučuju operaciju tokom trudnoće i da će moći na nju tek šest nedelja nakon rođenja bebe. 

Rekli su da ako oseti jak bol, ranije će intervenisati, ali ona nije verovala da će do toga doći. 

Ova 36-godišnjakinja se srušila od bolova kada je bila trudna 23 nedelje nakon što je iskusila grč u boku koji je ličio na "tup ubod" i nije jenjavao.


Nakon 24 sata, Linkoln je pozvala svog doktora i otišla na ultrazvuk sledećeg dana - koji je pokazao da je cista natekla na 17 centimetara za samo nedelju dana.

- Toliko je narasla da je izgledalo kao još jedna plodova voda, ali moglo se reći da u njoj nema ničega pa je bilo jasno da je beba u jednoj, a ne u drugoj - rekla je. 

Lekari su joj saopštili da je cista teška četiri kilograma, dok je beba tada imala jedva dva kilograma.
 

- Bilo je alarmantno videti koliko brzo raste i naravno kada su stalno sugerisali da bi to mogao biti rak ono što me plaši - rekla je ona.

- Zastrašujuće je bilo kada su mi objasnili rizik za bebu kada imate operaciju jer bi to moglo da izazove porođaj ili bol bebi - dodala je. 

I Iv i njena beba su prošli kroz rizičnu dvosatnu operaciju, ali je na kraju sve bilo u redu. 

- Ako znate da imate cistu na jajniku pre nego što zatrudnite, nemojte zatrudneti dok cistu ne rešite ili dok je ne uklonite - upozorila je.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading