Nela (24) je uradila krvnu sliku i otkrila užasnu bolest: "Jednostavna analza krvi mi je spasila život"

Vesti 09.02.2023 14:36 0

Jednostavna analiza krvi mi je spasila život“, rekla je Nela Pinjateli za Bi-Bi-Si , koja želi da osvesti druge ljude i inspiriše ih da redovno rade analize krvi

Nela (24) je uradila krvnu sliku i otkrila užasnu bolest: "Jednostavna analza krvi mi je spasila život"

Shutterstock

Neli je dijagnostikovana leukemija pre 18 meseci nakon što se osećala umorno i bez daha tokom hodanja, a mislila je da iscrpljena zbog virusa koji je preležala.

„Započela sam novi posao i osećala sam se stvarno umorno sve vreme, ali povezivala sam sve što mi se dešava sa stvarima koje su se dešavale u mom životu“, kaže ona.

„Kada sam imala dva krvarenja iz nosa koja su trajala sat vremena – došlo je do tačke da sam nakon tri meseca suočavanja sa simptomima gubila razum.


„Nikada neću zaboraviti poziv koji sam dobila iz laboratorije u kojoj su mi testirali krv, pitali su me: „Kako funkcionišeš?“ .Ostala sam bez reči.
„Kasnije je otkriveno da su moje ćelije koštane srži bile 95 odsto kancerogene", dodala je Nela i zaključila da bi bilo loše da je test uradila kasnije.

Prema dobrotvornoj organizaciji Teenage Cancer Trust, 56% onih od 18 do 24 godine ne bi znalo na kojih pet znakova i simptoma treba da paze.

Koji su znaci raka?

Najprepoznatljiviji u ovoj starosnoj grupi su:

  • kvržice, izbočine i otekline
  • neobjašnjivi umor
  • promene mladeža
  • bol
Komentari (0)
Loading