Otkriven mu je RAK u četvrtom stadijumu, a terapije su ga pretvorile u NAKAZU: Samo jedan simptom ga je naveo da traži pomoć lekara

Vesti 21.02.2023 18:00 0

Džofri Sejmur je imao užasnu reakciju na hemoterapiju, tvrdeći da mu je ostavila takve ožiljke da sada izgleda kao Fredi Kruger

Otkriven mu je RAK u četvrtom stadijumu, a terapije su ga pretvorile u NAKAZU: Samo jedan simptom ga je naveo da traži pomoć lekara

Shutterstock

Džofri se osećao dobro dok nije primetio jedan simptom. To je bila krv u stolici.
Ubrzo nakon što su i drugi simptomi počeli da se razvijaju, Džofriju, koji je ranije bio u formi, dijagnostikovan je rak creva u četvrtom stadijumu.

Ovaj 41-godišnjak je bio podvrgnut hemoterapiji, ali je loše reagovao i lice mu se pretvorilo u „Noćnu moru u Ulici brestova“, kaže on. Ovo ga je učinilo previše posramljenim da ide na utakmice kriketa svog sina i očajnički traži alternativne termine.

Džefrijevo mučenje počelo je u aprilu 2021, samo dve nedelje pre njegovog rođendana, kada je dobio prve signale upozorenja. Kada je primetio krv u stolici, setio se da je to znak raka iz reklama na TV-u tako da je brzo posetio svog lekara opšte prakse.


Nedeljama kasnije, Džefriju, koji živi u Ričmondu, na jugozapadu Londona, dijagnostikovan je kolorektalni kancer u stadijumu četiri, koji se proširio sa njegovog debelog creva na jetru. Rekao je: „Uvek sam se brinuo o sebi, tako da je dobijanje dijagnoze bilo užasnp.

Džefri je započeo hemoterapiju, ali je imao lošu reakciju jer je ubila njegove brzorastuće ćelije koje su mu na licu stvorile plikove. Specijalista je opisao situaciju kao toliko tešku i naizgled beznadežnu da je izgledalo kao da je „umotan u papirnu vreću koja gori“.

Džefrijev tretman je kasnije prestao da funkcioniše pa je, u pokušaju da spase svoj život, otputovao u Nemačku na terapiju dendritskim ćelijama - gde se u laboratoriji stvara personalizovana vakcina sa ciljem stimulisanja imunog sistema. 
U zavisnosti od rezultata, možda će morati da plati dalju vakcinu i dodatno lečenje u inostranstvu.

Simptomi kancera debelog creva na koje treba obratiti pažnju:


1. Neobjašnjivi gubitak težine

2. Umor i slabost

3. Abdominalni grčevi

4. Krv u stolici

5. Rektalno krvarenje

Komentari (0)
Loading