"Ubija" želju za CIGARETAMA i topi KILOGRAME: Ovu BILJKU možete uzgajati u stanu ili dvorištu, a evo i kako se KORISTI!

Vesti 16.11.2021 17:00 0

Ova biljka blokira signale u vašem mozgu koji vam šalju želju za nikotinom

"Ubija" želju za CIGARETAMA i topi KILOGRAME: Ovu BILJKU možete uzgajati u stanu ili dvorištu, a evo i kako se KORISTI!

pixabay

Iako je nikotin i te kako opasan i zarazan, retko ko uspeva da ga "ostavi", jedno istraživanje koje je sprovedeno u Nemačkoj, i objavljeno na portalu "BMC public Health", otkriva da postoji biljka koja može da pomogne pojedincima da ostave cigarete.

Ova biljka blokira signale u vašem mozgu koji vam šalju želju za nikotinom, a ako želite da ostavite pušenje, dovoljno je da konzumirate vrlo malu količinu - biljke koja pripada redu hrizantema i potiče iz Paragvaja, dakle reč je o moćnoj steviji.

Iako mnogi veruju da je ona samo zaslađivač, njeni "talenti" su brojni. Možete je naći u vidu tečnosti ili praška i zdravo je koristiti je u ishrani. Stevija se takođe preporučuje za sve one koji žele da smršaju i unormale krvni pritisak.

Najbolji deo je što svako može da je uzgaja u kući ili stanu. Potrebno je samo da biljkicu zasadite u saskiju od 30 centimetra i da koristite kvalitetno zemljište. Bitno je da bude pod direktnim uticajem sunčevih zrakova, a što se zalivanja tiče, treba da je često zalivate i da je dobro pazite jer se lako suši.

Potrudite se da ima dovoljno prostora oko sebe, je ona može da poraste i do 40 centimetra u visinu! 

Kada vidite da vaša stevija ima puno listova slobodno počupajte nekoliko i ostavite da se prirodno osuše negde u stanu. Najbolje bi bilo da ih poređajte na neku laganu tkaninu i osušite da se suše što dalje od sunca.

Lišće će se osušiti za jedan dan. Pokupite ih i stavite u posudu. Zatim ih isitnite u prah rukom ili mašinom za mlevenje.

Čuvajte prah stevije u dobro zatvorenoj posudi ili tegli i zasladite jelo i piće po želji. 

Komentari (0)
Loading