"Imam dva krvotoka": Pevačica je sasvim slučajno otkrila da ima REDAK zdravstveni problem ali i BLIZNAKINJU koja živi u NJOJ!

Vesti 16.11.2021 20:30 0

Žena sa retkim belegom otkrila je da je sama sebi blizanac

"Imam dva krvotoka": Pevačica je sasvim slučajno otkrila da ima REDAK zdravstveni problem ali i BLIZNAKINJU koja živi u NJOJ!

Printscreen/Instagram

Pevačica Tejlor Mul iz Kalifornije ima redak beleg na sredini tela, zbog kojeg joj jedna strana abdomena izgleda crvenije.

Takođe ima nekoliko drugih karakteristika koje su ukazivale na nešto veoma neobično.

- Sve na levoj strani mog tela je malo veće od desne - piše ona na svom blogu, a prenosi "Iflscience".

U jednoj objavi je čak i otkrila da ima više zuba na levoj strani i da je alergijska reakcija daletko agresivnija.

Nakon razgovora sa doktorom koji je upoznat sa retkim zdravstvenim stanjima, otkrila je da ima dva različita DNK-a.

- Ne samo to, rečeno mi je da imam dva imunološka sistema i dva krvotoka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Muhl (@taylormuhl)

 

Međutim, Tejlor ima tetragametički himerizam. Ovo se dešava kada dve odvojene jajne ćelije budu oplođene od strane dve različite sperme, a zatim jedan od embriona apsorbuje drugi u ranim fazama razvoja.

Iako je himerizam redak, sa samo oko 100 dokumentovanih slučajeva kod ljudi. Dokazano je da pojedinsi sa ovim stanjem mogu da žive bez ikakvih komplikacija, osim izmenjene pigmentacije.

Pored različite pigmentacije i boje očiju, pacijenti mogu i razviti genitalije oba pola, ako embrioni blizanaca od kojih su razvijeni sadrže različite hromozome, to jest, ako je jedan blizanac muški, a drugi ženski.

U Tejlorovom slučaju, oba embriona iz kojih se razvila bili su ženski. Međutim, i dalje je imala zdravstvenih problema zbog mešavine DNK.

- Moje telo reaguje na DNK i ćelije mog blizanca kao na stranu materiju, kompromitujući moj imuni sistem i pogoršavajući ga. Zbog toga, nažalost, patim od autoimunih i zdravstvenih problema.

Tejlor je prvi put otkrila da ima bliznakinju 2009. godine, a onda je pokrenula svoj blog kako bi podigla svest o ovom zdravstvenom stanju.

- Smatrala sam da je veoma važno da pričam o svom fizičkom razgraničenju, jer u industriji zabave postoji ogroman pritisak da svi izgledamo savršeno ili da pripadamo određenom fizičkom stereotipu - napisala je tada pevačica i dodala da je ovaj beleg čini posebnom i prelepom.

Komentari (0)
Loading