Nutricionisti upozoravaju na POPULARNU dijetu sa jajima: Za 10 dana gubite KILOGRAME i masnoću, a onda vas sustižu zdravstveni problemi

Vesti 26.02.2023 16:15 0

Dijeta sa jajima je postala vrlo popularna ali nije zdrava

dijeta

Shutterstock

 

Pojam #eggdiet privukao je nešto više od 68 miliona pregleda na TikTok-u. Reč je o dijeti koja traje deset dana, sastoji se isključivo od jaja ili grickalica sa niskim sadržajem ugljenih hidrata poput voća ili povrća. Žene se kunu u njenu efikasnost, ali mnoge nisu krile tegobe koje su osetile nakon par dana.

Ako želite savet od stručnjaka, onda bi trebalo da znate da upozoravaju na dijetu koja nije održiva. Dijetetičari i nutricionisti ističu da ishrana usmerena isključivo na jednu namirnicu dovodi do isključivanja mnogih zdravih grupa namirnica koje su inače korisne za naše telo. To može da dovede do nedostatka minerala i vitamina, umora, gubitka težine, promena raspoloženja, slabosti mišića i gubitka kose.

@nayrhodes ✨ DAY 10 OF THE EGG DIET - I DID IT 😂 ✨ Honestly today I felt pretty rough I could not stomach anymore eggs. Think it may be a while until I have boiled eggs again! I will be weighing myself tomorrow morning and posting my results in the evening! *I AM NOT ADVISING ANYONE TO DO THIS. #eggfasting #fyp #foryoupage #fy #weightloss #fyppppppppppppppppppppppp #mumsoftiktok #foryou #eggfast ♬ original sound - N A Y

"Iako ova dijeta može brzo da podstakne vaš metabolizam i kratkoročno sagori masnoće, na kraju može da uspori metabolizam i oteža gubitak težine u budućnosti", kaže stručnjak za ishranu Vidur Saini. Jedna korisnica je otkrila da je isprobala dijetu i da slavi njen kraj. "Mislim da mi je muka. Ceo dan mi nije dobro, ali sreća je što je danas deveti dan dijete", objavila je.

Ova dijeta će dovesti do gubitka kilograma, ali i i do još bržeg povratka.

"Zdrava ishrana ne mora da bude komplikovana i ne morate čak ni da se odreknete svoje omiljene hrane. Međutim, moraćete da prestanete da tražite kratkoročna rešenja i usvojite zdravije dugoročne navike", napominje Vidur i dodaje da je potrebno da sagorete više kalorija u odnosu na to koliko ih unesete na dnevnom nivou.

 

Komentari (0)
Loading