Da li vam je zdravo SRCE: Test od 30 sekundi otkriva da li je vreme da idete kod KARDIOLOGA

Vesti 18.11.2021 11:41 0

Za pola minuta možete da proverite da li treba da idete kod lekara ili ne

Da li vam je zdravo SRCE: Test od 30 sekundi otkriva da li je vreme da idete kod KARDIOLOGA

Printscreen/Youtube

Iako smo svi svesni da je dobrom stanju srca od vitalnog značaja za održavanje zdravog života, poneka nam je ipak potrebna pomoć kako bismo saznali šta se dešava u našem organizmu!

Jedan trik vam može pomoći da steknete predstavu o tome kako radi vaše srce, a "Bright Side" otkriva da je u pitanju jednostavan trik koji će vam pokazati zdravlje vašeg srca za samo 30 sekundi.

Prvi korak

Prvo treba da uzmete posudu i u nju da iružite led i da sipate hladnu vodu. Što hladnija voda to bolje! 

Drugi korak

Potom potopite obe šake u ovu hladnu tečnost i izbrojte 30 sekundi. Ovo će vam pomoći da saznate kako će krv da reaguje kada dođe u kontakt sa ledenom vodom.

Rezultat

Međutim, kada izvadite ruke iz vode one će vam promeniti boju, a u zavisnosti od zdravlja vrhovi prstiju će vam biti ove boje:

Prsti su pocrveneli

Ako su vaši prsti pocrveneli to je dobar rezultat. To znači da nemate problema povezanih sa oksigenacijom u krvi. Vaše srce i cirkulacija krvi su u redu.

Prsti su postali bledi ili tamnoplavi

Ako su prsti dobili bledu boju ili su poplaveli postoji mogućnost da imate problema sa cirkulacijom krvi. Ovo se događa zato što u vašim ćelijama krvi je nizak nivo kiseonika ili zato što imate problem sa prenošenjem kiseonika putem krvotoka.

U ovom slučaju, možete da probate da zagrejete ili masirate predeo ruku kako bi se vratila normalna boja. Ako se to ne desi brzo, obavezno posetite lekara. 

Komentari (0)
Loading