Hana je danima kašljala: Mislila je da je prehlada, a onda je dobila jezivu dijagnozu zbog koje se bori za život

Vesti 13.03.2023 15:49 0

Mlada Hana Bird otkrila kako je uspela da pobedi tešku bolest i opet živi punim plućima.

Hana je danima kašljala: Mislila je da je prehlada, a onda je dobila jezivu dijagnozu zbog koje se bori za život

Printscreen/Facebook

Dvadesetčetvorogodišnja Hana Bird patila je od noćnog znojenja, gubitka težine, osipa i neprekidnog kašlja posle odmora - sa simptomima koji su trajali šest meseci.

Išla je kod lekara otprilike „tri do četiri puta nedeljno“, ali su je svaki put vratili kući. U martu 2022.Hana je bila na skijanju i počela je da oseća bolove u leđima i grudima, a kasnije je dobila upalu pluća.

Po povratku, otišla je kod drugog doktora, koji joj je uradio retgen pluća. Hani je brzo dijagnostikovan difuzni limfom velikih B ćelija (DLBCL), takozvano Non Hočking limfom. 

"To nije bio šok - laknulo mi je što sam konačno dobila dijagnozu", objasnila je ona.


Skeniranje u aprilu 2022. pokazalo je da Hanin tumor zauzima tri četvrtine njenih pluća. Lekari su rekli da je rak već dostigao četvrtu fazu - što znači da se proširio na druge delove njenog tela. Srećom po Hanu, primljena je na kliničko ispitivanje gde joj je dat imunoterapijski nehemoinvazivni lek.

Umesto da koristi hemoterapiju, ovaj lek je manje invazivan, deluje tako što pomaže imunološkom sistemu da prepozna i napadne ćelije raka.

Rekla je: „Na pola skeniranja moj tumor se smanjio za 80 odsto."

„Do septembra 2022. završila sam hemoterapiju, sav rak je nestao, što nije bilo normalno. 

 

 


Mlada žena iz Bristola u Engleskoj sada poziva ljude da dobiju drugo mišljenje ako nisu zadovoljni dijagnozom lekara.  

 

„Išla sam kod istog doktora svaki put, mislim da bih otišla kod drugog doktora, dijagnozu bi mi postavila mnogo ranije“, objasnila je ona.

„Ako mislite da nešto nije u redu, zatražite uput ili drugo mišljenje drugog lekara“, dodala je ona.

Hana je dobila dozvolu da putuje u oktobru 2022. i ima CT skeniranje svakih 12 nedelja da proveri da li ima znakova raka. Nakon što godinu dana nisu mogli da putuju, Hana i njen dečko Čarli Kemper planiraju putovanje.

 

 

 

„Prvo putovanje na koje smo otišli ​​u Tursku, bilo je apsolutno neverovatno, a onda je drugo putovanje na koje smo išli na Artik u januaru“, dodala je ona.


 
Komentari (0)
Loading