Izbacite šećer na DVE NEDELJE i gledajte šta se dešava sa vašom KOŽOM: Posle ovoga nećete pomisliti da pojedete NI KOCKICU

Vesti 13.03.2023 17:45 0

Spremni za životne promene? Za početak, predlažemo da se odreknete slatkiša. A kada se posle 14 dana pogledate u ogledalo, bićete prijatno iznenađeni

šećer

Shutterstock

Većina naših omiljenih namirnica sadrži šećer, koji se nakon konzumiranja razlaže na fruktozu i glukozu. Glukoza je nezamjenjiv izvor energije, toliko neophodan za odlično funkcioniranje mozga i drugih vitalnih organa. Ako jednog dana potpuno isključite glukozu iz prehrane, odmah se javlja pospanost, umor i razdražljivost.

Međutim, redovnom konzumacijom viška šećera izlažemo se riziku od svih vrsta bolesti – od akni do dijabetesa. Osim toga, izgled ljubitelja šećera uvek je ugrožen.

Nutricionisti savjetuju da glukozu ne unosite iz hrane koja sadrži beli rafinirani šećer, već iz voća, orašastih plodova ili meda.

Uz potpuno odbacivanje šećera, prvo se možete rešiti viška kilograma. Činjenica je da su sve slatke namirnice jednostavni ugljikohidrati. Kao što znate, oni ne idu toliko da troše energiju, već da je akumuliraju "za svaki slučaj".

Prema statistikama, svaka osoba u proseku dnevno konzumira više od dvadeset supenih kašika šećera – odnosno više od 400 dodatnih kilokalorija! Štaviše, ovisnost o slatkišima raste ovisno o njegovoj konzumaciji – što više jedete, više želite. Vredi biti strpljiv barem 1-2 sedmice i primimetićete da ste postali vitkiji i da se više ne budite s mišlju da pojedete nešto ukusno (i štetno).

U roku od nekoliko sedmica nakon odricanja od šećera, bukvalno ćete postati sretniji. Nutricionisti su dokazali da uz pomoć hrane možete kontrolisati svoje raspoloženje.

Šećer sadrži inzulin, koji šalje signal mozgu da je sve u redu i da se zabavljate. Međutim, ovo deluje samo kratko vreme. U roku od 30-40 minuta nakon slatkog doručka, ponovo ćete osetiti glad, a sa njom i divlji umor, razdražljivost i nagli pad raspoloženja.

Nakon odricanja od slatkiša, vaša koža će ponovo zablistati! Svi kozmetolozi će potvrditi da redovno konzumiranje šećera, koji je toksin za kožu, povećava mogućnost preranog starenja, pojave bora i akni.

To je zbog činjenice da šećer ometa prirodnu proizvodnju kolagena – naime, deluje tako da naša koža izgleda sveže i gipko. Umerena konzumacija šećera u dve sedmice ići će vam na ruku: smanjiće se oslobađanje glukoze i inzulina u krv, smanjiće se sve vrste upala.

Bez šećera ćete konačno prestati da se razboljevate. Da, šećer snižava imuni sistem. Prema rečima ljekara, ljudima u vreme pogoršanja alergija, astme i drugih teških hroničnih bolesti uvek se savetuje da se odreknu šećera - na taj način pacijenti znatno manje iskuse neugodne simptome.

Štaviše, moći ćete se dovoljno naspavati i rešiti se edema! Ako ste pojeli desert za večeru, možete zaboraviti na dobar odmor. Kada šećer u krvi skoči, naše telo oslobađa adrenalin i kortizol, koji nisu povezani s opuštanjem i normalnim snom.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading