U razmaku par meseci je saznala da ima DVA tumora: OVO su bili simptomi, iako su doktori tvrdili da je MLADA za takvo zdravstveno stanje!

Vesti 14.03.2023 11:00 0

Podelila je priču sa svetom kako bi uverila žene da veruju svojoj intuiciji, ako osećaju da se njihovim zdravljem nije nešto u redu

trudnoća

Shutterstock

Džema Kolmen (34) je žena koja je osećala da nešto nije u redu sa njenim zdravljem, iako je dijagnozu dobila tek nakon dve godine. 

Poželela je da ceo svet čuje za njenu priču kako bi uverila žene da veruju svojim instinktima i obrate pažnju na svaku promenu kod menstruacije i da se ne plaše da odu kod lekara.

Ona je odjednom primetila da njeni ciklusi postaju sve kraći od onog uobičajnog, ali nije mogla ni da pretpostavi da se radi o kanceru. 

Njoj je dijagnostikovan rak materice i rak jajnika, u razmaku od samo tri meseca. Za nju je ovo bio veliki šok jer su je lekari prethodno uveravali da je 'premlada' za rak.

Lekarima je trebalo dve godine da dođu do dijagnoze raka jajnika, i to nakon što je njen radiolog uočio cistu na levom jajniku kada je uzimao jajne ćelije, a kako ona kaže, da su joj više verovali i ranije je poslali na testiranje, mogli su do dijagnoze da dođu i u roku od nekoliko sati.

U razmaku par meseci je saznala da ima DVA tumora: OVO su bili simptomi, iako su doktori tvrdili da je MLADA za takvo zdravstveno stanje!

Shutterstock

 

Pored hemoterapija kojima je bila podvrgnuta, Džema je doživela i hirurški izazvanu menopauzu, zbog čega je ostala neplodna. Ovo je bilo veoma teško da prihvate ona i njen suprug jer su želeli da dobiju decu.

- Bila sam potpuno uništena vestima, ali to samo pokazuje koliko je važno da odete kod lekara kada primetite da nešto nije u redu sa vašom menstruacijom - rekla je i dodala da je veoma zahvalna što je živa.

- Uvek sam imala redovne menstruacije, uvek tačno na isti datum. Međutim, primetila sam da su postale sve kraće, sve do tačke da su potpuno izostale. Pored toga, imala sam i mučan bol na levoj strani, ali kako je to bilo vreme korone kada sam radila od kuće, smatrala sam da je samo zbog lošeg držanja jer sam po ceo dan sedela u sofi sa laptopom u krilima. Nisam baš mnogo razmišljala o tome, nije bilo ničega što bi me upozorilo da je ovo rak, ali sam bila prilično zabrinuta zbog promena u mestruacijama -, objasnila je za "Independent".

Iako su joj lekari govorili da je mlada za rak, ona nije odustajala i nastavila je da ide na preglede kod brojnih lekara. Posle skoro dve godine skeniranja i testova, dijagnostikovan joj je rak materice.

Samo tri meseca od prve bolne dijagnoze, saopštili su joj da pored raka materice ima i rak jajnika.Nakon toga prošla je kroz dve velike operacije u kojoj su joj uklonjeni materica, jajovodi, grlić materice i jajnici, a trenutno prima i hemoterapiju.

 

Komentari (0)
Loading