Hana je bila toliko naduvena, izgledala je kao TRUDNICA: Doktori su joj rekli da ima problema sa crevima, a istina je bila daleko gora

Vesti 14.03.2023 18:00 0

Bila je toliko naduvena da je izgledala kao trudnica u devetom mesecu

Hana je bila toliko naduvena, izgledala je kao TRUDNICA: Doktori su joj rekli da ima problema sa crevima, a istina je bila daleko gora

Printscreen/Instagram

Hana Lejn (39) iz Hadersfilda je posetila svog lekara opšte prakse jer je imala probleme sa apetitom i nadimanjem, ali joj je rečeno da je verovatno ima zatvor izazvan stresom i da je sa 35 godina premlada da bi to bilo nešto ozbiljnije.
Nažalost, Hana je otkrila da je rak u trećem stadijumu nakon više meseci borbe i traženja pomoći. Važno je da se ljudi ne osjećaju stigmatizirano zbog simptoma koje doživljavaju i ne oklevaju da potrae medicinsku pomoć ako ojete bilo kakvu nelagodu. Rak jajnika može da utiče na žene svih dobnih skupina, stoga je važno da se simptomi ne zanemaruju, već da se što prije traži medicinska pomoć.

Hana je inače sumnjala na rak jajnika, ali joj je još medicinska sestra rekla da misli da je premlada za ozbiljnu bolest i insistirala na tome da verovatno samo pati od sindroma nervoznih creva.

Međutim, njen doktor je posumnjao na Kronovu bolest, pa ju je ponovo pozvao na pregled.

 

 


Ona kaže: "Bila sam uznemirena što mi je histerektomijom oduzet moj izbor da imam još dece, ali učinila bih sve da vidim kako Bobi i Nieve odrastaju." Iako hemoterapija nije smanjila rak, zaustavila je njegov rast i Hana je podvrgnuta operaciji u decembru 2019. Hirurzi su izvršili histerektomiju, uklonili 99 posto raka zajedno sa njenim crevima, slezinom i isekli deo stomaka. Hana je izgubila toliko krvi tokom operacije koja je trajala osam i po sati da su joj bile potrebne tri transfuzije, a doktori su se plašili da će je izgubiti. Srećom, izdržala je i CT u februaru 2020. godine otkrio je da Hana nema znakove raka u svom telu. Ona je objasnila: „Bilo je zamagljeno. Razmišljao sam da ipak neću umreti!’

Ali 12 meseci kasnije, Hana je počela da oseća sve više bolove u stomaku. Njen doktor opšte prakse smatrao je da to nije povezano sa rakom jajnika i predložio je operaciju žučne kese. Ali kada se Hana probudila iz operacije u decembru 2020. godine, njen hirurg joj je rekao da ne mogu da operišu jer joj se rak vratio. Hana kaže da joj svet srušio.

„Ali kada mi je hirurg pokazao fotografije, osetila sam olakšanje, zapravo je bilo samo nekoliko tačkica.“ Hani je prepisan letrozol, hormonski supresor koji se koristi za rak dojke, i doživotno će uzimati lekove.

“Ne razmišljam previše o budućnosti, ali uživam u svakom danu i najjednostavnijim trenucima. “Lekari kažu da su videli žene s ovim rakom kako žive 15 godina, tako da sam uzbuđena što ću stvarati svakodnevne uspomene sa svojom porodicom. “Jedva čekam da ovog leta odvedem decu na njihov godišnji odmor.”
 

Simptome koji upućuju na rak jajnika možete pročitati OVDE.

Komentari (0)
Loading