Da li vam se UŠI iznenada ZACRVENE? Ovaj simptom nije mudro ignorisati, naše telo šalje UPOZORENJE da postoji OZBILJAN problem!

Vesti 20.11.2021 18:02 0

Vreme je da obratite pažnju na vaše uši

Da li vam se UŠI iznenada ZACRVENE? Ovaj simptom nije mudro ignorisati, naše telo šalje UPOZORENJE da postoji OZBILJAN problem!

Shutterstock

Kada se rodimo, naše uši su već potpuno formirane. Iz tog razloga, mogu se koristiti za prepoznavanje i identifikaciju ljudi, slično otiska prstiju.

Prema mnogim zdravstvenim studijama, postoji neurološka veza između određenih tačaka na našem telu i unutrašnjih organa.

Zbog toga, posmatranje ušiju može da nam pomogne da prepoznamo zdravstveno stanje ili čak predvidimo buduće nekog zdravstvenog problema. Takođe, uši nam mogu pomoći da izlečimo određene bolesti. 

Koronarne bolesti

Dijagonalni nabor na ušnim školjkama može ukazivati na to da imate koronarnu bolest ili mogućnost da se ona uskoro pojavi.

Nedostatak vitamina i kalcijuma

Ako uši počnu da blede, to može ukazivati na nizak nivo određenih vitamina ili kalcijuma u ​​telu.

Problemi sa bubrezima

Ako su vam uši crvene, to može značiti da imate problema sa bubrezima.

Poremećaji mozga

Ako su vam uši jarko crvene, to može biti znak gubitka pamćenja, čestih glavobolja ili bolesti mozga. Upala ušne hrskavice je simptom bolesti koja se zove relapsirajući polihondritis.

Komentari (0)
Loading