Može li hrana da vam pomogne u jačanju IMUNITETA? Jedna NAMIRNICA se posebno izdvojila, doprinosi i skidanju kilograma

Vesti 17.03.2023 11:43 0

Jedna namirnica se gotovo uvek nalazi na listi onih najzdravijih, a sada su istraživači utvrdili i da može značajno da poboljša imunitet pa čak i u malim količinama.

Doručak

Shutterstock

Naime, PubMed je objavio da đumbir pomaže imunitetu prilikom borbe protiv infekcija. On deluje na receptoru zvani TRPV1, koji se nalazi na površini nervnih ćelija i u belim krvnim zrncima, koja je u velikoj meri odgovorna za borbu protiv invazivnih bakterija.

„Naši rezultati su pokazali da unos đumbira u organizam može modulirati imunološki odgovor“, izjavila je doktorka Gabbi Anderson.

Čak i mala koncentracija đumbira u krvi dovodi bela krvna zrnca u pojačanu pripravnost, što ih čini efikasnijim u borbi protiv bakterija. Takođe je ranije utvrđeno da on ublažava menstrualne bolove, migrenu i može da štiti kardiovaskularnih oboljenja.

Naravno, pozitivne promene ćete primetiti i ukoliko uzmete koncentrirani ekstrakt đumbira. Odličan je za apsorpciju hranljivih materija iz hrane i zaustavljanje podrigivanja i vraćanja, čime leči stomačne tegobe. Ublažava nadutost i plinove, a ima i pozitivan učinak na regulisanje apetita.

Komentari (0)
Loading