Dečak (5) je kašljao tri meseca: Lekari su ostali zapanjeni kad su otkrili pravi uzrok

Vesti 18.03.2023 19:00 0

Smatra se da je prilično normalno da deca s vremena na vreme imaju kašalj, posebno ako idu u kolektiv

Dečak (5) je kašljao tri meseca: Lekari su ostali zapanjeni kad su otkrili pravi uzrok

Shutterstock

Kašalj je obično uzrokovan prehladom i deca u proseku razviju kašalj oko osam puta godišnje.
To je zato što još nisu razvili imunitet na različite viruse.

U većini slučajeva kašaklj i prehlade će se poboljšati u roku od nekoliko dana, navodi NHS.

Doktori u Paragvaju ostali su zbunjeni kašljem petogodišnjeg dečaka, koji je trajao tri meseca. Bili su zapanjeni kada su konačno otkrili razlog - tačnije, objekat - iza toga.


Dečak je patio od jakog kašlja od decembra 2022. godine, pre nego što je odveden kod lekara. Dok su vršili opsežne provere kako bi pronašli potencijalni uzrok, lekari su bili šokirani kada su pronašli metalni predmet u njegovom levom plućnom krilu. Rendgenski snimci su otkrili da neimenovani dečak ima metalnu oprugu u plućima, koja je tu bila zaglavljena tri meseca. Prvo je lečen u regionalnoj bolnici De Villarrica, odeljenje Guaira, u Paragvaju, prenosi The Sun.

Dete je kasnije prebačeno u Nacionalni institut za respiratorne i ekološke bolesti radi hitnog lečenja. Dečak je, kako se navodi, u stabilnom stanju nakon što su lekari uspešno uklonili metalnu oprugu sledećeg jutra, 8. marta. Dr Karlos Morinigo je rekao da je procedura bila komplikovana zbog vremena kada je strano telo ušlo u dečakova pluća, kao i zbog oštećenja koje je prouzrokovao tokom tog perioda. Međutim, uprkos tome što je izazvalo „verovatno smanjenje“ kapaciteta pluća, dr Morinigo je rekao da će se to verovatno poboljšati kako dečak vremenom bude rastao.

Doktor INERAM-a je na društvenim mrežama postavio slike dečakovog zahvata uz poruku: „Tri meseca kašlja. „Nikada ranije nisam bio odveden kod lekara. Jadno dete." Takođe je podsetio roditelje da vode računa o maloj deci, dodajući da uvek treba da ih vode kod lekara ako pate od dugotrajnog problema.

Komentari (0)
Loading