Pomaže kod KANDIDE, skida KILOGRAME a koristi se i kao ELIKSIR LEPOTE, svi ga imamo KOD KUĆE

Vesti 16.07.2021 15:47 0

Jabukovo sirće je decenijama poznato kao moćno sredstvo koje pomaže kod mršavljenja, ali i kod upornih gljivičnih infekcija.

Pomaže kod KANDIDE, skida KILOGRAME a koristi se i kao ELIKSIR LEPOTE, svi ga imamo KOD KUĆE

Freepik

Jabukovo sirće smatra se jednim od najvećih pomagača kada je reč o upornoj kandidi. Ono koji su se susreli sa ovom gljivicom dobro znaju koliko borba može da bude uporna pa čak i višegodišnja. Ono što je krucijalno u izlečenju jeste redukovanje ishrane i kompletnog režima. Odrežene namirnice mogu se konzumirati i u većim količinama, dok je druge najbolje zaobilaziti.

Svakako je najbolje da ukoliko imate problem sa kandidijazom piosetite svog lekara i potražite pomoć, a jabukovo sirće može da vam pomogne u ublažavanju tegoba. Neki kažu da im je upravo ovaj eliksir i pomogao da se potpuno izleče i reše problem kandidijaze.

KAKO ZAPRAVO JABUKOVO SIRĆE UTIČE NA OVAJ PROBLEM?

Najčešće se dešava da nagomilavanje nezdrave, začinjene, preslane hrane opteretimo tole i tada se nakupe loše bakterije i gljivice koje se razmnožavaju i uspore metabolizam kao i energiju tela. U našem probavnom traktu kao i na koži prirodno živi kandida. Ipak usled određenog ponašanja i loše ishrane postaje problematično kada se ova gljivica previše razmnoži i optereti organizam.

Jabukovo sirće zapravo nastaje fermentacijom pomoću dobrih (kvalitetnih) gljivica koje su potrebne našem telu jer upravo deluju kao probiotik i hrane one dobre bakterije u probavnom traktu. Ova sorta sirćeta je odličan način da se pomogne pri lečenju gljivičnih infekcija, bilo da se nalazi spolja ili unutar organizma, zahvaljujući odličnom antibakterijskom dejstvu. Sirće jabuke zapravo deluje kao super-čistač koji prolazi kroz creva i ispira sve nakupljene toksine, sluz, razmnožene bakterije i gljivice. Na ovaj način sprečava se i razmnožavanje bakterija i tako ćete vrlo brzo osetiti olakšanje u telu.

Ono u čemu se sastoji čišćenje creva od toksina i gljivica jeste da u čašu tople vode razmutite jednu do dve kašike domaćeg jabukovog sirćeta i dobijeni napitak konzumirate tri puta tokom dana, ujutru na prazan stomak i pre svakog glavnog obroka, popodne i uveče.

Važno je da pokušate da dođete do domaćeg organskog jabukovog sirćeta, koje možete i sami napraviti ili ga kupiti na nekoj od gradskih pijaca ili prodavnicama zdrave hrane. Izbegavajte industruijski prerađeno sirće iz supermarketa jer ga ipak koristite češće i na ovaj način.

Takođe, pre započinjanja "samoisceljenja", ipak se konsultujte sa svojim lekarom i potvrdite da slučajno nemate određene medicinske problema gde bi konzumacija jabukovog sirćeta bila kontraindikovana. Mnoge osobe koje imaju osetljiv stomak i pogotovo želudac ne mogu da piju jabukovo sirće jer im nadražuje stomak i smeta im.

JABUKOVO SIRĆE PRI MRŠAVLJENJU

Odavno su poznate blagodeti jabukovog sirćeta i pri mršavljenju. Možete na isti način konzumirati jabukovo sirće kao i za rešavanja problema kandidijaze. U napitam možete, ukoliko vam više prija zbog ukusa, dodati i kašičicu domaćeg meda.

Neki kažu da se dodavanjem i soka jednog limuna, cimeta i/ili đumbira pomjačava dejstvo razbijanja masnih naslaga. U svakom slučaju ako vam se ukus dopada, ne može da škodi.

JABUKOVO SIRĆE KAO SAVEZNIK LEPOTE

Jabukovo siće je i odličan saveznik lepote, pogotovo guste i kvalitetne kose. Ne internetu kuže saveti i da je upravo pomoću jabukovog sirćeta moguće i znano pospešiti rast kose. Mi to za sada nismo probali, ali ono što je svakako dokazano jeste da jabukovo sirće uspešeno pomaže kod problema peruti i seboreje, kao i da ispiranjem kose nakon pranja (u litar vode dodati 1 čašu jabukovog sirćera i time na kraju isprati kosu a zatim je regularno prosušiti i isfenirati) i na ovaj način se vlasi dubinski očiste, uklanja mrtve ćelije i tragove preparata koji se često koriste za negu kose. Osim toga, deluje antibakterijski, štiteći kožu glave od gljivičnih infekcija i bakterija, stabilizuje se i pH kože glave što dovodi do uklanjanja viška sebuma.

Komentari (0)
Loading