Probala je LEKOVE za mršavljenje koje koriste poznate ličnosti: Ubrzo je izgubila pamćenje i dobila NAPADE

Vesti 21.03.2023 19:19 0

Kao i mnoge druge žene i Rebeka je probala da skine višak kilograma sledeći trendove koje plasiraju poznate ličnosti.

Probala je LEKOVE za mršavljenje koje koriste poznate ličnosti: Ubrzo je izgubila pamćenje i dobila NAPADE

Shutterstock/ilustracija

Kada je Rebeka Malok počela da uzima novi lek, mislila je da će njen san o gubitku težine postati stvar prošlosti.

Ali nakon prvog napada, ispostavilo se da je odgovor na njene probleme potencijalno doveo do ozbiljnih nuspojava. Rebeka (31) iz Pejntona u Devonu, počela je da uzima Saksendu u januaru.
 

Ovaj lek sadrži liraglutid, a prvobitno je dizajniran kao lek protiv dijabetesa, koji pomaže u suzbijanju apetita, slično kao semaglutid, koji se nalazi u sličnim lekovima, koje koriste i poznate lićnosti poput Kim Kardašijan.

Ipak, samo četiri nedelje nakon što ga je prvi put upotrebila, Rebeka je završila u bolnici zbog napada.


„Kao i mnogi ljudi, čula sam za akcije mršavljenja na TikTok-u i iako je bilo skupo, želela sam da pokušam", rekla je Rebeka.  „Otišla sam na veb lokaciju poznate apoteke i kupila ih lako. „Provela sam 15 godina pokušavajući da smršam i bila sam uzbuđena što ću ih isprobati. „One su kao epi olovka koju ubrizgate u stomak i za nedelju dana sam izgubila 3 kilograma funti, a apetit mi se smanjio", dodala je.

Rebeka je objasnila da joj se apetit dosta smanjio i da je jela jednom dnevno.Međutim, jedno veče, dok su ona i njen muž gledali vesti, Rebeka je shvatila da se nešto čudno događa jer nije mogla da se seti ničega.

Počela je da paniči, ali je suprug smirio, nakon čega je otišla na spavanje.Nakon toga je doživela napad i probudila se u bolnici.


„Imala sam EKG, vađena mi je krv i urađena magnetna rezonanca i nisu mogli da pronađu ništa što bi izazvalo epizodu. „Sećam se da sam bila prestravljena. Nisam imala pojma šta se dešava. „Nisu mogli to da potvrde, ali pošto je ovaj lek bio jedina stvar koju sam nedavno počela da uzimam, sugerisali su da je cela epizoda mogla da bude uzrokovana time. „Napadi su navedeni kao retka nuspojava, ali su me dovoljno uplašili da prestanem da ih koristim i nikada ih više neću koristiti.
 

Rebeka je zaključila da je trebalo da razgovara sa svojim lekarom opšte prakse pre nego što je donela odluku o korišćenju ovog leka. 

Komentari (0)
Loading