Nisam bila na TRUDNA na ovoj fotografiji: Obilazila sam doktore danima, jedva su otkrili problem

Vesti 22.03.2023 10:30 0

Kenija je izgledala kao trudnica u sedmom mesecu, a uopšte nije bila trudna

Nisam bila na TRUDNA na ovoj fotografiji: Obilazila sam doktore danima, jedva su otkrili problem

Printscreen/TikTok

Naprotiv, Kenija se osećala naduveno i imala je probleme sa odlaskom u toalet. Kako su simptomi postajali sve jači, a njen stomak sve vidljiviji, znala je da hitno mora da poseti lekara.

Ova 27-godišnjakinja više nije mogla da spava na stomaku jer je nastavio da raste. U maju 2022. rekla je da su je oko 50 puta pitali da li očekuje bebu, zbog rasta stomaka. Kenija, koja se bavi nekretninama, tvrdi da je viđala razne stručnjake kako bi pokušali da otkriju njene čudne simptome, ali niko nije mogao da joj da odgovor u tom periodu.


Nakon što je prošlo nekoliko meseci bez odgovora, ona je zakazala ultrazvuk i skener, koji su otkrili da ima cistu jajnika - vrećicu ispunjenu tečnošću na desnom jajniku. Kada je uklonjena, bio je teška 9 kilograma, rekla je majka troje dece.

U novembru je imala operaciju spasavanja života i lekari su joj izvadili deset litara tečnosti iz stomaka, pre nego što joj je uklonjen desni jajnik i jajovod. Nakon procedure, ona sada poziva druge žene da se zalažu za sebe i svoje zdravlje. Kenija iz Orema, Juta, SAD, o je: „To je bila operacija spasavanja života. Da nije lečena, nastavila bi da raste i smrskala bi mi pluća, tako da bih se ugušio iznutra. „Za mene je bilo hitno da ga izvadim jer sam bukvalno umirala od gladi jer nisam mogla ništa da jedem jer u mom stomaku više nije bilo mesta da mi stomak raste.
Nisam bila na TRUDNA na ovoj fotografiji: Obilazila sam doktore danima, jedva su otkrili problem

Printscreen/TikTok

 

 

"Moj stomak je rastao veoma brzo i alarmantno poslednjih nekoliko nedelja pre operacije. Bilo je zaista zastrašujuće."

Mama je tvrdila da je išla kod pet različitih specijalista, akušera, specijaliste karličnog dna, alergologa, prirodnjaka i gastroenterologa. Ali konačno je odlučila da zakaže ultrazvuk i CT skeniranje. „Bila sam prilično uporna i pre nego što je počeo da raste – bila sam kod lekara, guglala sve i koristila društvene mreže da pronađem pomoć. „Videla sam devojčicu čiji stomak je ličio na moj i imala je fibroide, što su benigni tumori koji mogu da rastu na vašoj materici.

"Pomislio sam 'o moj bože, to liči na moj stomak'. To me je u početku navelo da pomislim da nemam vremena da čekam da svi ovi doktori to shvate, trebao mi je ultrazvuk što je pre moguće." kenija je zaključila da nekada jednostavno mi mnogo bolje poznajemo svoje telo i možemo da prepoznamo da nešto nije kako treba, čak i kada nam lekari govore da je sve u redu.

Komentari (0)
Loading