Počela VAKCINACIJA DECE od 5-11 godina! Evo u kojoj državi se NAJMLAĐI rado odazivaju pozivu na IMUNIZACIJU!

Najžena Vesti 23.11.2021 11:16 0

Izrael je nedavno izašao iz četvrtog kovid talasa, a broj dnevnih infekcija je relativno nizak poslednjih nekoliko nedelja

Počela VAKCINACIJA DECE od 5-11 godina! Evo u kojoj državi se NAJMLAĐI rado odazivaju pozivu na IMUNIZACIJU!

Tanjug/Ap

Deca uzrasta od 5 do 11 godina čine skoro polovinu aktivnih slučajeva, a zvaničnici se nadaju da će nova kampanja vakcinacije pomoći da se smanje brojke i možda spreči novi talas korone

Izrael je danas počeo sa vakcinacijom dece protiv korona virusa uzrasta od 5 do 11 godina.

Izraelski mediji su, međutim, izvestili o maloj potražnji za vakcinama prvog dana dostupnosti ovoj starosnoj grupi, prenosi agencija AP.

Kardiolog OTKRIVA pravu istinu: Evo koji LEKOVI su bezbedni i nakon ISTEKA ROKA!

Očekuje se da će izraelski premijer Naftali Benet kasnije danas krenuti sa svojim sinom kako bi dobio vakcinu, u pokušaju da podstakne roditelje da vakcinišu svoju decu.

Deca uzrasta od 5 do 11 godina čine skoro polovinu aktivnih slučajeva, a zvaničnici se nadaju da će nova kampanja vakcinacije pomoći da se smanje brojke i možda spreči novi talas.

Izrael je nedavno izašao iz četvrtog kovid talasa, a broj dnevnih infekcija je relativno nizak poslednjih nekoliko nedelja.

Izrael, koji ima više od devet miliona stanovnika, imao je više od 1,3 miliona infekcija od početka pandemije i više od 8.100 smrtnih slučajeva.

 

Komentari (0)
Loading