Ipak nije toliko zdravo?! Tuširanje pred SPAVANJE ima svoju LOŠU stranu, evo i zašto!

Najžena Vesti 24.11.2021 22:30 0

Tuširanje pred spavanje prija, ali lekari tvrde da to i nije baš preporučljivo

Tuširanje

Pexels

Čini se da nema bolje stvari nego odlazak pod tuš pre nego što ćemo da utonemo u san. Iako nam to prija, s medicinske tačke gledišta je bolje tuširati se ranije - barem sat vremena pre nego što krenemo na počinak. 

Zapravo, ova naizgled zdrava navika donosi više štete nego koristi.

Ubrzava rad srca

Ako ste ikada imali osećaj da vam srce brže kuca nakon vrućeg tuša, za to postoji i stručno objašnjenje. Vruća voda povećava krvni pritisak, a lekari upozoravaju da čak može pregrejati telo i uzrokovati stres srcu. Kad srce ubrzano radi, postajemo uznemirni i teško možemo da zaspimo.

Tuširanje

Shutterstock

 

 

Loše utiče na kvalitet kose

Ako vam se dešava da u krevet odlazite s mokrom kosom, prestanite to da radite. Spavanje s vlažnom kosom pokvasiće jastučnicu i stvoriti pogodnu sredinu za stvaranje bakterija. To može doneti različite probleme s vlasištem, poput svraba, iritacije i peruti.

Može uzrokovati višak kilograma

Kao savršen kraj radnog dana često zamišljamo ukusnu večeru i toplu kupku. Ipak, skok pod tuš nakon jela mogao bi zbuniti metabolizam i uzrokuje gojenje, tvrde stručnjaci.  Ako se morate tuširati te večeri, bolje je pričekati najmanje 30 minuta nakon obroka.

Komentari (0)
Loading