Mila je za ČETIRI meseca smršala 24 KILOGRAMA: "Bilo je PAKLENO teško, ali trik sa LIMUNOM pomogao mi je da zaboravim GLAD"

Naj žena Vesti 26.10.2022 12:05 0

"Oduvek sam vodila bitku sa kilažom, još od kada sam bila mala kad god je bio neki sistematski pregled u školi, a ja sam znala da imam višak kilograma, imala sam užasan strah. Srce mi je brzo kucalo na tim pregledima jer sam imala toliku tenziju da drugi ne vide koliko imam kilograma, da ne vide taj broj", ovako je Mila Ilić (23) iz Beograda započela svoju priču o dugogodišnjoj borbi sa viškom kilograma i neverovatnom procesu mršavljenja za naš portal.

Mila je za ČETIRI meseca smršala 24 KILOGRAMA: "Bilo je PAKLENO teško, ali trik sa LIMUNOM pomogao mi je da zaboravim GLAD"

Naj žena

Iako je još od malih nogu bila svesna da je drugačija i da ima višak kilograma Mila nije znala kako da reši ovaj problem, koji je sve više i više negativno uticao na nju dok je odrastala. Njen strah da drugi saznaju koliko ima kilograma joj je uskratio mnogo toga, pa čak i mogućnost da se bavi sportom.

- Sa 11 godina sam prestala da treniram odbojku zato što sam čula da će našu kilažu da objave na sajtu, znate kako za sve sportiste navode koliko su visoki i teški.. Tada sam rekla sebi "Ne. Ne sme niko da zna" - ispričala je beograđanka za "Naj ženu" i nadalje objasnila da dodatna kilaža nije u velikoj meri uticala na njeno zdravlje, već ju je samo ograničila - nije mogla mnogo da trči, da radi vežbe sa puno ponavljanja i stalno je bila umorna.

Mila je za ČETIRI meseca smršala 24 KILOGRAMA:

Naj žena

 

 

"Ja volim hranu šta da radim"

Iako je još od malena bila svesna svoje kilaže, kaže da nije htela da se odrekne hrane. 

- Kada sam bila malađa pokušavala sam neke treninge kod kuće, ali nisam ništa od hrana uskraćivala jer sam uvek pričala "ja volim hranu šta da radim" - kaže Mila i dodaje da je bila svesna sukoba koji je imala sama sa sobom.

- Jedan deo mene je imao problem sa kilažom, a drugi deo mene nije hteo da se odrekne hrane.

"Po BMI-u bila sam u katogoriji gojaznih"

Zbog ovog sukoba godinama je gomilala kilograme i odbijala da koriguje ishranu, sve dok jednom prilikom nije dobila komentar koji ju je naterao da stane i razmisli o svemu!

- U trenutku kada mi se desio okidač, imala sam 85 kilograma, a visoka sam 178 centimetra. Po BMI-u bila sam u katogoriji gojaznih. Ali nije to bilo toliko zbog broja, već što mi je najbolji drug rekao "Mila, da li si realna", a on mi nikada ništa nije komentarisao - u tom trenutku sam shvatila da je to ozbiljno.

U tom momentu Mila je rešila da mora da smrša, kako zna i ume! Ali jedini uslog je bio da sve radi na svoju ruku i onako kako joj prija. 

O periodu i procesu mršavljenja priča sa osmehom na licu i kaže da joj je taj period bio divan.

- Preko dana sam bila puna energije. Osećala sam se lepše i zato pamtim to kao jako lep period. Prvenstvno da bi bilo ko mogao da smrša ili da održi tu kilažu kasnije on mora to stvarno da želi i mora da uživa u procesu. Jer ako ne bude uživao gledaće na ovo kao na kaznu i posle kazne će očekivati nagradu, koja će biti hrana.

Mila je za ČETIRI meseca smršala 24 KILOGRAMA:

Naj žena

 

 

Međutim, nije sve bilo tako sjajno i bajno. Ceo proces je trajao četiri meseca, ali Mila kaže da su prve dve nedelje bile izuzetno teške.

- Prve dve nedelje su bile kritične jer nisam mogla da jedem ništa posle devet uveče, a to mi je baš teško palo. Sećam se da sam pila litre limunade samo kako bih utolila glad i gledala na jutjubu klipove kako se razvlači topljeni sir i zamišljala da ga jedem.

"Moj cilj je bio želja da imam zdravu kilažu"

Ali i pored svih ovih napora ističe da se u momentima slabosti stojički držala jer je imala zacrtan cilj. 

- Izdržala sam jer sam imala jasan cilj koji me motiviše. Moj cilj je bio želja da imam zdravu kilažu i to mi je bilo najbitnije. U svakom trenutku kada sam se osećala kao da mi se jede nešto, kada sam gledala klipove o hrani u tru ujutru jer sam bila gladna, jedan deo mene je znao da ću ja to izdržati i da ja to mogu. Stalno sam sebe bordila i pričala sebi da ću ja ovo izdržati jer znam koji mi je krajnji cilj. Mislim da niko ne može da nas motiviše osim nas samih.

 

Kako bi došla do svog cilja Mila je rešila da se odrekne mnogo toga - prvenstveno čokolade, gaziranih sokova, hrane od belog braška i velikih porcija, a za vreme cele transformacije nijednom nije prekršila ovo pravilo.

- Nijednom nisam prekršila pravila u vezi ishrane. Bila sam striktna jer sam želela da napravim disciplinu, jer mislim da je ona ključna i posle neke dve nedelje telo samo nauči šta sme da jede, a šta ne. 

- Obroci tokom dana su mi se uglavnom sastojali od puno voća i povrća, od mesa sam jela najčešće grilovanu piletinu, ribu i razne zdrave namirnice ali u manjim porcijama, ali najviše sam se radovala humusu, posebno pikantnom.

Mila je za ČETIRI meseca smršala 24 KILOGRAMA:

Naj žena

 

"Svi su se plašili da ću da preteram"

Kada je u pitanju podrška Mila je toga imala na pretek. Ispričala je da su je svi bordili, porodica i prijatelji, ali i da su se svi pomalo plašili jer je ovo radila na svoju ruku bez ikakve konsultacije sa nutricionistom.

-  Bili su uplašeni u jednom trenutku jer su mislili "da li ću da preteram", "u kom smeru ću da odem", "kako se ovo sada ovako brzo dešava" - ali i pored toga čuvali su joj leđa i verovali su u nju.

"Sve desilo pre dve godine i kilaža mi se nije vratila"

- Ceo proces je trajao četiri meseca, a to se sve desilo pre dve godine, kilaža mi se nije vratila, ali dobila sam na mišićnoj masi jer od tada treniram - kaže Mila sa ponosom i dodaje da i dalje praktikuje neke navike koje je stekla za vreme ove transformacije.

- Ostavila sam to da izbegavam kasnu večeru, ali ako odem na neku proslavu gde se jede pečenje i torta onda sutra dan pripazim malo šta jedem i gledam da imam detoks dan. Jer za održavanje je bitno sam da se ne ode u krajnost.

Mila je za ČETIRI meseca smršala 24 KILOGRAMA:

Naj žena

 

"Za ova četiri meseca ništa se nije promenilo, osim stava u mojoj glavi"

- Sada više nemam probleme sa kilažom i mislim da je to više mentalna nego fizička stvar. Ja sam sa 85 kilograma došla na 61, a sada imam 65 kilograma zbog mišićne mase i nemam problem da pričam o tome, da stanem na vagu ili da otkrijem bilo kome ovaj broj. Jer za ova četiri meseca ništa se nije promenilo, osim stava u mojoj glavi. I dalje imam iste prijatelje, istog dečka, isti krov nad glavom - zaključila je Mila i dodaje da kada je motivacija za mršavljenje u pitanju postoje samo dve opcije:

- Prva opcija je da sami sebe upitate "da li ja ovo mogu da rešim", ako možete onda zašto se nervirate? A druga, ako ne možete, zašto se opet nervirate jer ne možete to da promenite. Sedeti u mestu i biti tužan, kao što sam ja bila celog mog detinjstva nije rešenje, zapravo dovelo me je do toga da dođem do svoje 20 godine i da budem nezadovoljna. Ako vam nešto smeta promenite to!" 

Komentari (0)
Loading