Skinula je 50 KILOGRAMA, a ni PRSTOM nije mrdnula: Ova mama je bez znojenja promenila lični opis, a sada otkriva kako je to IZVELA!

Vesti 27.11.2021 18:29 0

Njena tajna je prosto neverovatna

Skinula je 50 KILOGRAMA, a ni PRSTOM nije mrdnula: Ova mama je bez znojenja promenila lični opis, a sada otkriva kako je to IZVELA!

Printscreen/Instagram

Tereza Venetulis iz Sidneja rešila je da otkrije njen tajni recept za uspešno skidalje viška kilograma. Naime, ova mlada mama tvrdi da uz kombinaciju keto dijete i "fastinga" ishrane može da se skide dodatna kilaža za godinu dana, bez fizičke aktivnosti!

Tereza se godinama borila s viškom kilograma, a kada je konačno rešila da se pozabavi sa viškom kaže da je imala 103 kilograma! Njena kilaža je bila posledica hormonskog poremećaja koji je nastao nakon porođaja, a od kako je prešla na ovu dijetu skinula je 49 kilograma, pišu na sajtu "Mirror.co.uk".

 

Mama danas ima 54 kilograma, a iz ishrane je izbacila hleb i picu, a ubacila namirnice bogate proteinima. Paste i tostove sa sirom zamenila je jajima, avokadom, piletinom. 

- Oduvek sam bila mršava i nikad ranije nisam imala problema s kilažom. Ali nakon što sam rodila sina, hormoni su mi poludeli, pa sam vrlo lako i brzo dobijala na kilaži. To je pogoršalo i moj problem sa policističnim jajnicima, zbog čega sam teže mršavila. Za godinu dana sam se ugojila 50 kg i osećala sam se užasno.

Tereza potom objašnjava da je pokušala da redovno odlazi u teretanu i da koriguje svoju ishranu, ali ništa joj ovo nije pomoglo, već se još više ovako ugojila! 

- Nakon što sam ponovo bila trudna, s ćerkom, došla sam do 103 kilograma i sve što sam radila da skinem kilažu bilo je uzaludno. Smršala bih dva kilograma, pa nabacila pet. Bilo je jako frustrirajuće - seća se Tereza.

Jedini izlaz videla je u koktelu lekova, pa je otišla kod lekara, a on joj je predložio keto dijetu kako bi sredila hormone od kojih se gojila.

Ovaj režim ishrane je podrazumevao da mora sasvim da izbaci ugljene hidrate, a da ubaci proteine i hranu bogatu zdravim masnoćama poput ribe, nemasnog mesa, koštunjavog voća, avokada, jaja - pa je majka dvoje dece u junu 2017 godine rešila i to da proba! 

Bila je neverovatno iznenađena jer je u prva dva meseca skinula čak 15 kilograma.

 

- Nikad pre toga nisam čula za keto dijetu, a uspela sam da uz nju toliko skinem za samo dva meseca. Onda sam samo nastavila, a kilaža se topila. Izbacila sam sve ugljene hidrate i fokusirala se na proteine i zdrave masti koje su neophodne telu - kaže Tereza koja je danas influenserka i promoterka keto ishrane.

Međutim, mnogi njeni pratioci na društvenim mrežama su je upitali da li je nastavila da odlazi u teretanu, a ona je sa ponosom rekla "ne"! Što se vežbanja tiče ističe da je samo obavljala kućne poslove i išla sa decom u šetnje. 

Ipak, ona takođe praktikuje "fasting", što znači da sve što pojede - pojede u dva velika obroka, i to u 11 i 14 sati, dok u međuvremenu ne jede ništa.

- U početku je bilo teško, ali telo se onda vremenom navikne - kaže Tereza koja deci daje uobičajena tri obroka i užine tokom dana.

 

S druge strane, njena dva obroka su velika, pa tvrdi kako dobija sve neophodne kalorije iako ne unosi ništa u međuvremenu.

- Osećam se fantastično sada kada sam izgubila toliko kilograma. I nije mi bio cilj samo da smršam već sam želela da budem zdrava i da budem najbolja moguća mama. Sad mogu lako da trčim za decom. Nisam više mrzovoljna i imam mnogo više energije. Puna sam samopouzdanja i nikad se nisam osećala bolje - zaključuje majka dvoje dece koja je ovako skinula skoro 50 kilograma!

Komentari (0)
Loading