"Imam RAK, ali i dalje želim da budem lepa": Suočila se sa JEZIVOM dijagnozom agresivnog tumora, ali nije odustala od BORBE

Ž. T. Vesti 29.11.2021 18:50 0

Lia Hardi pisac o zdravlju i lepoti, čiji je posao uključivao i testiranje proizvoda, u 58. godini života suočila se sa agresivnim tumorom dojke trećeg stepena . Lia nije želela da odustane i sada redovno na Tviteru upoznaje ljude sa svojom dijagnozom, ali i načinom na koji se bori protiv opake bolesti.

"Imam RAK, ali i dalje želim da budem lepa": Suočila se sa JEZIVOM dijagnozom agresivnog tumora, ali nije odustala od BORBE

Printscreen/Twitter

Lia Hardi ne samo da je rešena da pobedi surovog neprijatelja, već je apsolutno posvećena i svom izgledu. Iako se suočava sa osam sesija agresivne hemoterapije i predstoji joj operacija dojka, ova divna žena ne odustaje od ulepšavanja i i dalje je fizički aktivna.

 

 

 

Sve je počelo jednog sunčanog septembarskog dana. Lia je nakon što je napipala ispupčenje u predelu desne dojke zakazala standardnu kontrolu, u nadi da će otkriti nešto bezazleno. Ona je naglasila da je to bio period kada se verovatno najbolje osećala u životu. Redovno je posećivala teretanu, praktikovala je jogu, hranila se i izgledala zdravo. 

- U bolnici, slušajući moje simptome, lekar je pretpostavio da je reč o bezazlenoj izraslini, ali pri pregledu me je zamolio da podignem ruke i oči su mi zasuzile, a osmeh je nestao -  ispričala je Lia za "Dejli mejl", opisijući ove izuzetno dramatične trenutke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leah Hardy (@leahfhardy)

Nekoliko dana kasnije, ne samo da se definitivno suočila sa dijagnozom kancera, već su joj saopštili da pati od agresivnog tumora, trećeg stepena. U ovom slučaju reč je o XEP2 pozitivnom raku dojke. Razvila je veliku tumorsku masu u desnoj dojci, a tumor se preselio i u limfne čvorove, naknadno je napao i jetru. Ukratko, ova dijagnoza bi je pre deset godina odvela direktno u smrt, ali danas su lekari daleko optimističniji.

- Moj ceo pristup raku bio je da pokušam da se osećam, ponašam i izgledam što normalnije. Da, pre svega želim da živim, ali moj izgled je ključni deo mog identiteta i odbijam da se izvinim što želim da izvršim kontrolu nad svim fizičkim promenama koje donosi rak dojke - rekla je.

 

Takođe je dodala da je neposredno pred početak hemoterapije posetila Trejsi Žils, jednu od najboljih specijalista za trajnu šminku u Londonu, koja joj je omogućila  polutrajni tretman obrva i suptilno poboljšanje linije trepavica. 

Lia Hardi je definitivno odlučila da se bori i poručila da će, osim što će u borbi biti istrajna, biti istrajna i kada je nega i lepota u pitanju. Ona je našla i odgovarajuće donje rublje, koje potpuno odgovara njenim trenutnim potrebama. Uzgred, priključila se časovima joge koje vodi Marsija Mersijer, specijalista za jogu i žena koja je preživela rak dojke. Izjavila je da je vežbanje nakon hemoterapije izuzetno naporno i da može biti zastrašujuće, ali i izuzetno emotivno.

Gubitak kose tokom terapija, mnogim ženama je dramatičnije i bolnije od samog gubitka dojke, a ova hrabra žena  deo je  jedne takve takve grupacije.  Naravno, uvek ima onih kojima je isticanje fizičkog izgleda, posebno u periodima primanja hemoterapije besmisleno i bespotrebno. Uprkos različitim, čak i suprostavljenim mišljenjima, svako treba da izabere svoj način borbe.

Baš zato je Lia Hardi neiscpan izvor pozitive. Ona je istrajna i hrabra, baš kao i svaka druga žena koja ima ovakvog neprijatelja, a pronašla je svoj način da se bori.

 

 

Komentari (0)
Loading